Klopsiki w sosie grzybowym 154nigdy się nie znudzą;) Polecam również inne przepisy na dania z mięsa mielonego: Szwedzkie klopsiki kottbullar Leniwe gołąbki (bez zawijania) Kotlety mielone mojej babci Pulpety z indyka w sosie pomidorowym Drobiowe kotlety w serem Klopsiki w sosie grzybowym Składniki (na 5-6 porcji): 500g mięsa wieprzowego (szynka, karkówka, łopatka) 1 duża cebula 1 duże jajko
Obiad gotowy
Kluski z mięsem. Mięciutkie ciasto i dużo pysznego farszu. Idealne na obiad. PRZEPIS 146kluski z mięsem Składniki: na ciasto ok. 1,5 kg ziemniaków, 1 jajko, mąka ziemniaczana, sól. Na farsz potrzebne będzie 800 gramów mięsa mielonego (można użyć wieprzowiny, wołowiny lub indyka), duża cebula, 1 jajko, olej, sól, pieprz. Jak zrobić kluski z mięsem? Ugotowane w osolonej wodzie i ostudzone ziemniaki przepuść przez praskę lub dokładnie utłucz – masa musi być zupełnie gładka
Kulinarna Polska
Kartoflanka – zupa ziemniaczana 241Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów Zupa ogórkowa Krupnik z grzybami Zupa porowa Przepis na zupę ziemniaczaną Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki szyjka z indyka 2 l wody 2 marchewki pietruszka kawałek selera biała część pora 4 średnie ziemniaki 150 g kiełbasy podwawelskiej/śląskiej liść laurowy 2 ziela angielskie szczypta ziaren pieprzu łyżeczka soli szczypta
Kuchnia Bazylii
Elesz- tatarskie pierogi pieczone z mięsem i ziemniakami 191100g masła (roztopić i wystudzić) – 1 łyżeczka soli – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Nadzienie: – 400g dowolnego mięsa (u mnie łopatka wieprzowa, można użyć filetów z piersi kurczaka, indyka) – 200g ziemniaków (waga po obraniu) – 1 duża cebula – sól i pieprz wg smaku (u mnie 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczka pieprzu) Śmietanę wymieszać z sodą. Mąkę
Smaki Armine
PULPECIKI Z INDYKA Z MAKARONEM ORZO I SOSEM JOGURTOWYM 143kolację na ciepło. Zamiast makaronu możecie oczywiście podać je z ryżem ugotowanym na sypko, ulubioną kaszą czy też ziemniaczkami. Gorąco polecam. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( dla 3 osób ) * zmielony udziec z indyka – 750 g * cebula biała – 2 szt * jajko L – 2 szt * czosnek – 3 ząbki * bułka tarta – 4 łyżki * sól * pieprz * świeży koperek DODATKOWO: * makaron orzo
Ostra na Słodko
Kanapka – idealna przekąska na drugie śniadanie 201skomponowane dodatki, aby uzyskać pyszne i zdrowe drugie śniadanie. Pieczony schab świetnie będzie smakował w towarzystwie sałaty, żółtego sera oraz ogórka konserwowego, pomidora i cebuli. Do kanapki z pieczonym indykiem możemy dodać np. dojrzewający ser, świeżą paprykę i piklowaną cebulę, a całość uzupełnić smacznym sosem. Z pasztetem świetnie komponuje się z kolei ogórek kiszony i tarty chrzan, które doskonale smakują
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jak zrobić burgera w domu – najlepsze przepisy 135mięsiste, solidne, wyraziste w smaku. No po prostu kawał dobrego hamburgera. Czas : 30 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 4 burgery Przepis na zdrowe burgery z pęczaku i indyka Pyszne i bardzo treściwe hamburgery z pęczaku i mielonego mięsa. Dwa takie burgery w bułce i obiad masz z głowy. Czas : 45 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Przepis
Niedzielny kucharz
Fit zapiekanka z mielonego indyka i bakłażana 141próbę zrzuceniu kilku(nastu/dziesięciu) kilogramów. Z tej okazji postanowiłam nieco przerobić tradycyjną grecką musakę, aby odjąć jej znaczną ilość kalorii. Efekt mimo wszystko wyszedł pyszny! :) Składniki: 500g mielonego indyka 1 passata pomidorowa 2 średnie bakłażany 2 duże marchewki 1 duża cebula 2 opakowania mozzarelli w zalewie 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii sól i pieprz
Prosto z Kotła
Pieczone kotlety mielone z indyka z serem i pieczarkami 148Składniki: 1 kg mięsa mielonego z indyka 2 jajka 3 łyżki kaszy manny 1 duża cebula 50g żółtego sera 6-7 szt. pieczarek 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia 1 łyżka masła Przygotowanie: 1. Cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach. 2. Łączymy
Prosto z Kotła
Chilli con carne 134Składniki: 0,5 kg mielonej wołowiny (można też zastąpić wieprzowiną lub indykiem) 1 butelka passaty pomidorowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1/2 łyżeczki płatków chilli 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki cukru oliwa do smażenia sól do smaku Przygotowanie: 1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso
Prosto z Kotła
Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem i pieczarkami 137Składniki: 4 czerwone papryki 500g mięsa mielonego (ja użyłam indyka, ale równie dobrze może być wieprzowina) 100g białego ryżu (1 torebka) 10 pieczarek 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 duża cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oliwy 8 plastrów żółtego sera Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy według
Prosto z Kotła
Pierś z kaczki z jabłkami 138Uwielbiam pierś z kaczki i choć jest ono bardziej kaloryczne niż mięso z indyka, czy kurczaka, to zawiera naprawdę dużo zdrowych kwasów tłuszczowych. Najzdrowsza jest pierś kaczki, dlatego postawiłam na tradycyjne połączenie kaczka i jabłko, a do tego niezwykle aromatyczny rozmaryn. Kwaskowe jabłka doskonale pasują do delikatnego i soczystego mięsa. Kaloryczność dania zmniejszyłam nacinając skórkę i wysmażając ją na suchej
Krylowa Kuchnia
Ryż smażony z kurczakiem po hindusku 168sposób hinduski? Imbir, curry i kukurydza to połączenie które sprawia że się je i je i je, smakuje obłędnie. Dodałam tutaj filet z piersi kurczaka, można dodać z indyka. Polecam na obiad czy wczesną kolację. Ryż smażony po hindusku. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Kanapkowa pieczeń, szpikowana mięsem drobiowym, prosta wędlina 157domu i tworzę dla Ciebie.. składniki: 1 kg mięsa mielonego, wieprzowego z łopatki 0,5 kg dowolnego mięsa drobiowego bez kości i skóry (udka,piersi,może być indyk lub kaczka) 1 łyżka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżka ostrej, mielonej papryki lub słodkiej jeśli wolisz łagodnie 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżka brązowego cukru lub miodu 1 łyżka
Ogrodnik w podróży
Spaghetti z krewetkami z patelni 173makaron do spaghetti szczypiorek sól pieprz 2 łyżki miodu sok z 1/2 cytryny szalotka 200 g wołowiny 3-4 łyżki oleju do smażenia Przeczytaj przepis na: Pomidorowe spaghetti z indykiem Spaghetti z krewetkami z patelni – przepis Wołowinę kroimy w paseczki. Na odrobinie oleju podsmażamy ją z każdej strony. Po usmażeniu delikatnie solimy i pieprzymy. Przekładamy ja do miseczki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!