Sałatka z zielonymi warzywami i kurczakiem, polana sosem curry. Szybko i smacznie! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 450 g fileta z kurczaka lub indyka 130 g selera naciowego ½ sałaty masłowej lub lodowej ½ papryki zielonej 40 g oliwek zielonych 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka miodu 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta curry szczypta świeżo mielonego pieprzu i soli Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka i podsmażyć ... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.