indyk - 7293 przepisów (strona:297/487)

Makaron w sosie bazyliowym 140

Pyszne danie dla miłosników bazylii. Makaron w pysznym aromatycznym bazyliowym sosie. Danie proste, szybkie i bardzo smaczne. Do całości można dorzucić jeszcze pierś z kurczaka lub indyka. składniki: 500 g makaronu 2 solidne garście listków świeżej bazylii ok 250 ml śmietanki 30 % 1 łyżka masła sól,pieprz pomidorki koktajlowe ok 200 g Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Wstawić wodę

Monia miesza i gotuje
Makaron z mięsem mielonym 104

Czasem dodaję do sosu oliwki lub kapary, polecam, bo dobre! Wyjątkowo bez suszonych pomidorów, które zjedzone garściami jeszcze nie wróciły na swoje miejsce SKŁADNIKI: 1000 g mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 duże pomidory duży słoik gotowego sosu spaghetti lub puszka pomidorów, ew. passata ostra papryczka wg uznania sól, pieprz, lubczyk, słodka papryka, oregano

Zasmakuj Kuchni
Musaka 123

jest bardzo tłusta i jeśli po nią sięgniecie musicie liczyć się z tym, iż wasza musaka będzie opływać tłuszczem. Jeśli nie przepadacie za wołowiną sięgnijcie po mięso mielone z indyka. Mięso to jest lekkie, nie ma w sobie tłuszczu i w tym daniu sprawdzi się fajnie. Nie zapomnijcie też o konkursie, który nadal trwa. Szczegóły tutaj: KONKURS Jeśli zdecydujecie się

mecooks
KASZA BULGUR Z INDYKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 83

Składniki: (na 2 porcje) - kasza bulgur – 1 woreczek (100 g) -mięso z piersi indyka– (180 g) - pomidory suszone w oliwie (60 g) Wykonanie: Mięso pokroić w kosteczkę, poddusić na wodzie, dodać ugotowaną kaszę bulgur i pokrojone pomidory suszone, wymieszać. Dusić pod przykryciem ok. 4 min. Przyprawić wedle uznania. W razie potrzeby podlewać wodą. Całość: 648 kcal

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
SZNYCLE INDYCZE Z MOZARELLĄ I SAŁATKĄ 114

Brak pomysłu na obiad? A co powiecie na proste do przygotowania pieczone sznycle  z indyka, podane z mozzarellą i sałatka? To świetny i pyszny pomysł na obiad. Wypróbujcie sami.  Składniki: 5 plastrów sznycla indyczego sól, pieprz szklanka startej mozzarelli 2 pomidory  1 czerwona cebula posiekana natka pietruszki 3 plastry sera feta  Wyk onanie: *Sznycle delikatnie rozbijamy

Z Majeczką w kuchni
Sałatka królewska. Na imprezę, święta, hit! 919

ryż, konserwowy zielony groszek, fasolę, marynowane warzywa, kawałki kurczaka. Kombinujcie! Każda wersja będzie smaczna, zniknie szybko a goście poproszą o przepis! Jestem tego pewna! SKŁADNIKI: 300 g polędwicy z indyka lub innej, ulubionej – u mnie wędlina gotowany kurczak 4 jajka ugotowane na twardo 1 duży por 1 jabłko (opcjonalnie) kukurydza konserwowa, puszka 285 g po odsączeniu 1 słoik selera

Zasmakuj Kuchni
ZUPA BROKUŁOWA - prosty przepis 102

chrupiące pieczywo, posiekany koperek, natka pietruszki, serek topiony o neutralnym smaku (np. śmietankowy), ryż lub ugotowany makaron. Fantastycznym dodatkiem do zupy brokułowej z ziemniakami są także niewielkie pulpeciki z indyka Przygotujecie je wg tego przepisu << Pulpeciki można ugotować oddzielnie w osolonej wodzie i dodać do zupy pod koniec gotowania lub ugotować je razem z innymi warzywami w zupie

Moja Książka Kucharska
Tom kha kai - tajska zupa kokosowa 115

szczypioru 1 łodyga trawy cytrynowej sok z 0,5 limonki 1 litr bulionu drobiowego   400ml mleka kokosowego (u mnie obniżonej zawartości tłuszczu) 0,5kg piersi z kurczaka lub indyka 250g pieczarek 1 papryka czerwona lub żółta (ja użyłam 2 połówek obu dla dodatkowego koloru) 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżeczki sosu rybnego olej kokosowy

Cooking Monster
Tajskie curry z dynią i szpinakiem 156

Zawsze myślałem, że przygotowując curry musi być ono z mięsem i to był właśnie błąd. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie przygotowaliśmy tajskie curry z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
30 przepisów na dania z makaronem (30 ricette di pasta) 382

olive nere) Makaron z makrelą, oliwkami, anchois i kaparami (Pasta con sgombro, olive, acciughe e capperi) Makaron z tuńczykiem i pomidorkami (Farfalle con tonno e pomodorini) Ziołowe tagliatelle z indykiem i papryką (Tagliatelle con tacchino, peperoni e erbe aromatiche) Penne z pstrągiem łososiowym w sosie jogurtowo-koperkowym (Penne con trota salmonata allo yogurt) Tagliatelle z ragout z soczewicy (Tagliatelle

La grande e la piccola cuoca
Pulpeciki drobiowe w sosie kurkowym 116

groszek, rodzynki i marchewka, wariantów może być mnóstwo :). A w kremowym sosie kurkowym są wspaniałe, delikatne, aromatyczne, no...pyszne :). Składniki: 500 g mięsa drobiowego (najlepiej pół na pół pierś indyka i kurczaka) 30 g suchej bułki + mleko do namoczenia (w wersji bez glutenu, bezglutenowa) 1 szalotka lub mała cebulka 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki

Rodzinka w kuchni
Pierś kurczaka pieczona z cukinią. Odchudzamy. 275

zależności od pór roku są to: szparagi, fasola, papryka, pomidory, marchew, dynia, buraczki, cukinia, kalafior, brukselka, młoda kapusta. Czasem kurczaka wymieniam na łososia, ale nie polecam do tego przepisu indyka, będzie za suchy. To danie nie ma stałego zestawu składników, zależy od zawartości lodówki i spiżarni. Jestem zwolenniczką dań jednogarnkowych i jednoblachowych (wiem, że nie ma takiego słowa, ale kiedyś

Codziennik Kuchenny
Poniedziałek: Spaghetti bolognese z makaronem dyniowym 138

podawać z dowolnym sosem. Można też zostawić w skorupach, dodać sos bolognese i zapiec na złoto. Przepis pochodzi z bloga Halfbakedhaervest. Składniki: 2 małe dynie makaronowe 500 g mielonego indyka Kilka plastrów wędzonego boczku drobno posiekanego 1 puszka passaty pomidrowej ½ szklanki mleka 1/2 szklanki wytrawnego wina (opcjonalnie) 1 mała cebula drobno posiekana 1 ząbek czosnku drobno posiekany 1 liść laurowy

Niedzielny kucharz
Dieta w chorobie nowotworowej. Zupa krem na bulionie. 132

organizmem. Składniki na 4 porcje 1 litr bulionu 4-5 ziemniaków 1-2 marchewki 1 pomidor 1 korzeń pietruszki 2 łyżki zmielonego lub rozdrobnionego mięsa z piersi kurczaka lub indyka na porcję 2 łyżki jogurtu naturalnego do zabielenia na porcję pół łyżeczki roztopionego masła na porcję, opcjonalnie Bulion powinien być ugotowany na chudym mięsie – drób lub wołowina, cielęcina. U mnie

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania