dania "jednogarnkowe". Ze zwykłej zapiekanki z mięsem wyszła zapiekanka z dużą ilością białka. Zapraszam do przetestowania przepisu Zapiekanka meksykańska z cukinią 0,3 kg mięsa mielonego z indyka 0,3 kg mięsa mielonego wieprzowego 4 pomidory pół puszki kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1 cebula 1 cukinia 7 ziemniaków przecier pomidorowy świeży rozmaryn świeża bazylia świeży tymianek
Kuchnia moimi oczamiSuper warzywo. Można liście traktować jak szpinak, można ugotować zupę i jak widać można je wykorzystać do zrobienia nietypowych gołąbków. Dla mnie bomba. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka Garść suszonych grzybów 1 jajko 50 g brązowego ryżu Sól Pieprz 3-4 pomidory 3 ząbki czosnku Liście buraka naciowego Wykonanie: Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy aby zmiękły. Ryż
Smaki EwyBardzo dobre danie, zrobiłam je na obiad dla rodzinki. Polecam, spróbujcie. Jeśli lubicie bardzo ostro to możecie zostawić pestki od chili. Jeśli nie to usuńcie. Na
Kuchnia Pokoleńwww.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI : 15 dag upieczonego fileta z kurczaka lub indyka 4 jajka ugotowane na twardo 6 rzodkiewek 15 dag sera żółtego sól i pieprz do smaku 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu PRZYGOTOWANIE: Ugotowane na twardo jajka drobno siekamy. Pieczonego
Gotowanie Patkipierwszy tydzień września w naszym wykonaniu wygląda tak: Poniedziałek: Wegetariańska sheperd’s pie w słoiku Wtorek: Pikantna sałatka z mielonej wieprzowiny larb moo Środa: Enchiladas z mięsem z indyka Czwartek: Kurczak generała Tso Piątek: Ravioli w kremie pomidorowym Przepisy na kolejne dni będziemy publikować codziennie rano. Jak gotowaliśmy Pierwsze wrześniowe menu na ten tydzień jest proste do zrobienia, pod warunkiem
Niedzielny kucharzefektu wizualnego. Danie ze swej natury jest bardzo ostre. Dla złagodzenia ostrości sałatkę trzeba podawać z ugotowanym, klejącym się ryżem. Zamiast mięsa wieprzowego można użyć mielonego kurczaka, indyka, mięso wołowe, krewetki a nawet tofu. Przepis pochodzi z serwisu cooking.nytimes.com Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny Sól do smaku Dresing 1 duża szalotka lub mała czerwona cebula posiekana w cienkie piórka
Niedzielny kucharzwakacyjne zmęczenie! Dziś mam dla Was danie obiadowe. Pulpeciki w sosie pomidorowym z dodatkiem ryżu zawsze smakują dobrze... Zatem zapraszam! Składniki na pulpeciki; 30 dag mięsa mielonego z indyka 1 kromka chleba razowego (może być inna, lub pół bułki) 1 szalotka 1 jajko 5 dag ryżu Kupiec sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki posiekanego świeżego lubczyku 1 mała cukinia
Radość kipiąca uśmiechem.Dziś aromatyczne pieczarki do obiadu, najczęściej podaję je do wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego
Zasmakuj KuchniSałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!leczo nie nudzi się u nas nigdy! W naszym domu istnieją wersje (i tak to nie wszystko;) z: mięsem mielonym parówkami mięsem drobiowym, najczęściej piersią z kurczaka lub indyka z ananasem i kurczakiem z grzybami, najczęściej z pieczarkami, sezonowo kurkami z zielonym groszkiem z fasolką szparagową z brokułami lub kalafiorem z cukinią i bakłażanem z ziemniakami z ciecierzycą lub soczewicą
Zasmakuj KuchniZdrowe grillowanie * Grilluj zawsze na tackach, aby ograniczyć skapywanie tłuszczu na brykiet lub węgiel. * Wybieraj na ruszt chude mięso i chude ryby (np. pierś z indyka, kurczak, dorsz, pstrąg itd.) * Zawsze do różnego rodzaju białka dodawaj dużą porcję warzyw. * Pamiętaj o piciu wody - w szczególności, gdy grillowaniu towarzyszą upały. * Uważaj na gotowe marynaty - mogą zawierać duże ilości konserwantów i sztucznych
MintTasteBardzo proste danie obiadowe, które przygotuje się praktycznie samo, a my w tym czasie możemy np zająć się lekturą ulubionej książki. Indyk wychodzi soczysty i aromatyczny, wręcz rozpływa się w ustach. Składniki: 1,5 kg udżca indyczego 40 dag marchewki pół kostki dobrego, prawdziwego masła ( najlepsze osełka, lub to zrobione w domu) sól,pieprz słodka i ostra mielona
Z Majeczką w kuchniZapraszam na smaczne pieczone kuleczki mięsno-ryżowe. Super smakują jako przystawka lub dodatek do dania głównego. Polecam Składniki: 125 g ugotowanego ryżu 200 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka soli, pieprzu i ziół prowansalskich Przygotowanie: Do miski wkładamy wszystkie składniki na kuleczki mięsne i wyrabiamy masę
słodkie i nie tylko historie kulinarneKiedyś nie przepadałam za mięsem z piersi indyka lub kurczaka, ale ostatnio mogłabym je jeść niemalże codziennie. Lubię przygotowywać lekkie obiady, które ze smakiem zjada moja córka, a przy okazji ja korzystam. Frytki z kurczaka smakują rewelacyjnie i doskonale sprawdzą się jako przekąska z ulubionym sosem lub dietetyczny obiad podany z warzywami oraz np. ryżem. Polecam! (1-2 porcje
Di gotujeSkładniki ( 4 szaszłyki): 0,5 kg filetu z piersi indyka pomidorki koktajlowe marynata: 1/2 szklanki oliwy + 1/2 opakowania przyprawy curry Przygotowanie: mięso umyj, pokrój w kostkę, przełóż do miski składniki marynaty wymieszaj dokładnie, zalej mięso, wymieszaj dokładnie miskę z zamarynowanym mięsem odstaw na parę godzin do lodówki rozgrzej piekarnik na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie mięso i pomidorki koktajlowe
Oka w rosole czyli KaFka gotuje