indyk - 7293 przepisów (strona:299/487)

Polska tradycja kulinarna z kaczką w roli głównej 178

współczesnych (ciekawą propozycją jest przepis na kaczkę znajdujący się TUTAJ ) . Kaczka w diecie Kacze mięso jest o wiele bardziej kaloryczne niż mięso innego drobiu, jak kurczak czy indyk, bo zawiera znacznie więcej tłuszczu. Z tego względu dietetycy odradzają spożywania go w dużych ilościach na co dzień. Kaczka broni się jednak korzystnym profilem kwasów tłuszczowych, gdyż jej mięso jest prawdziwą skarbnicą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Restauracja Malinowy Anioł w Zielonkach 153

dobre, że zamówiliśmy przy obu wizytach. Proste, ale doskonałe. Pstrąg z Doliny Będkowskiej w boczku wędzony dymem. Ryba była świeża i soczysta, przesiąknięta aromatem boczku i dymu. Płatki z indyka z grzybami leśnymi i cebulką, duszone w sosie z białego wina i śmietany, gnocchi, mieszanka sałat z sosem vinegrette. Mięso delikatne, sos faktycznie z grzybków, a nie pieczarek. Bardzo dobre

Karola gotuje
Zapiekanka z mięsem mielonym i warzywami 126

dobrze smakuje od razu po upieczeniu, jak i później odgrzewana. Do zapiekanki najlepiej wybierać dobrej jakości mięso mielone, może być samo wieprzowe, mieszane z wołowym lub delikatniejsze mielone z indyka. Czas pieczenia zapiekanki będzie zależał od rodzaju ziemniaków, gdyż jedne szybciej się pieką, innym zaś potrzeba więcej czasu. Zapiekanka jest bardzo sycąca, ale też dość lekka, gdyż zawiera dużo warzyw

Kuchcik gotuje
Pieczone piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami 183

same, z sałatką czy kaszą. Pieczone piersi kurczaka z mozzarellą i pomidorami O czym warto pamiętać przygotowując piersi z kurczaka z mozzarellą. Piersi z kurczaka zastąpić możemy mięsem z indyka. Nie smaży się ono jednak tak szybko jak to z kurczaka. Kiedy pieczemy piersi na patelni przewróćmy je na drugą stronę w momencie, w którym środek piersi jest nadal różowy

mecooks
OMLET Z POLĘDWICĄ DROBIOWĄ + POMIDORKI KOKTAJLOWE 55

Składniki: - jaja - 2 szt. - mąka jaglana – 1 łyżka (12 g) - polędwica z indyka – 4 plasterki (64 g) - cebula czerwona – ½ szt. (50 g) - pomidorki koktajlowe – 4 szt. (80 g) - masło klarowane– ½ łyżeczki (2 g) Wykonanie: Cebulę pokroić w plasterki, polędwice w paseczki, podsmażyć na maśle klarowanym. Jaja roztrzepać z mąką. Masę jajeczną połączyć z podsmażoną cebulką, polędwicą i przyprawami ( pieprz cytrynowy

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
EKSPRESOWA ZAPIEKANKA RYŻOWA Z INDYKIEM I CUKINIĄ 84

Składniki: (na 2 porcje) - pierś z indyka (200 g) - ryż biały (100 g) - cukinia (150 g) - jajo - 1 szt. - przyprawy: sól himalajska, pieprz, przyprawa ziołowa do mięsa drobiowego Wykonanie: 1. Ryż ugotować. 2. Mięso pokroić w kosteczkę, przyprawić wedle uznana (u mnie: sól himalajska, przyprawa do drobiu) mięso wyłożyć na patelnię, podlać odrobiną wody (ok. 1/4 szklanki) i podduszać chwile

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Verrine z kurczakiem, kaszą, natką pietruszki i oliwkami 86

dostosować do swoich potrzeb lub ilości gości  komosa ryżowa lub kasza bulgur lub kuskus  natka pietruszki lub świeża mięta  zgrillowane lub gotowane mięso z kurczaka lub indyka  oliwki nadziewane migdałami lub papryką lub czarne oliwki  marchewka  sól i pieprz do smaku  opcjonalnie sos z mango i tamaryndowca lub sos miętowy Przygotowanie   Kaszę

Cztery Fajery
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów 105

końcu całość zmiksować - otrzymacie wówczas pyszny sos żurawinowy ze świeżej żurawiny, który można podawać na ciepło. Ta prosta do przygotowania domowa konfitura ze świeżej żurawiny pasuje także do kaczki, indyka  i ryby. Poniżej oryginalny przepis Sylwii Chrzanowskiej. #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt

Cztery Fajery
DROBIOWE PULPETY W SOSIE SEROWYM (GORGONZOLA) 89

idealnie komponują się z kontrastującym, mocno wyrazistym i ostrym sosem. Danie świetnie smakuje z puree ziemniaczanym, makaronem czy kopytkami. Składniki: Pulpety: ok. 500 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka 1 jajko 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka kaszy manny 1 łyżka koperku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz 3-4 łyżki mąki (do obtoczenia) olej do smażenia

Kuchnia MagdaLeny
Zupa pieczarkowa z pulpecikami 59

znalazłam tu, użyłam blendera i zmiksowałam warzywa, by powstał krem. Tym razem do zupy pieczarkowej wrzuciłam kilka pulpecików z tego przepisu, tylko tym razem postawiłam na mięso mielone z indyka. Sam zapach zwiastował, że będzie kolejna dokładka zupy :) Składniki300 […] Artykuł Zupa pieczarkowa z pulpecikami pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Sycąca zapiekanka meksykańska z cukinią 153

dania "jednogarnkowe". Ze zwykłej zapiekanki z mięsem wyszła zapiekanka z dużą ilością białka.  Zapraszam do przetestowania przepisu Zapiekanka meksykańska z cukinią  0,3 kg mięsa mielonego z indyka 0,3 kg mięsa mielonego wieprzowego 4 pomidory pół puszki kukurydzy puszka czerwonej fasoli 1 cebula 1 cukinia 7 ziemniaków przecier pomidorowy świeży rozmaryn świeża bazylia świeży tymianek

Kuchnia moimi oczami
Gołąbki w liściach buraka naciowego w sosie pomidorowym z czosnkiem 156

Super warzywo. Można liście traktować jak szpinak, można ugotować zupę i jak widać można je wykorzystać do zrobienia nietypowych gołąbków. Dla mnie bomba. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka Garść suszonych grzybów 1 jajko 50 g brązowego ryżu Sól Pieprz 3-4 pomidory 3 ząbki czosnku Liście buraka naciowego Wykonanie: Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy aby zmiękły. Ryż

Smaki Ewy
Curry z mięsem z indyka 129

Bardzo dobre danie, zrobiłam je na obiad dla rodzinki. Polecam, spróbujcie. Jeśli lubicie bardzo ostro to możecie zostawić pestki od chili. Jeśli nie to usuńcie. Na

Kuchnia Pokoleń
SMAROWIDŁO Z PIECZONYM KURCZAKIEM 177

www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI : 15 dag upieczonego fileta z kurczaka lub indyka 4 jajka ugotowane na twardo 6 rzodkiewek 15 dag sera żółtego sól i pieprz do smaku 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu PRZYGOTOWANIE:  Ugotowane na twardo jajka drobno siekamy. Pieczonego

Gotowanie Patki
Menu na pierwszy tydzień września – 105 zł dla dwóch osób 118

pierwszy tydzień września w naszym wykonaniu wygląda tak: Poniedziałek: Wegetariańska sheperd’s pie w słoiku Wtorek: Pikantna sałatka z mielonej wieprzowiny larb moo Środa: Enchiladas z mięsem z indyka Czwartek: Kurczak generała Tso Piątek: Ravioli w kremie pomidorowym Przepisy na kolejne dni będziemy publikować codziennie rano. Jak gotowaliśmy Pierwsze wrześniowe menu na ten tydzień jest proste do zrobienia, pod warunkiem

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania