Zapiekanka z brukselką i kotlecikami

Zapiekanka z brukselką i kotlecikami

Zapiekanka z brukselką i kotlecikami

Przepis na : obiad

Brukselka to jedno z warzyw które są niedocenione. Zachęcam do wykorzystania tego warzywa w Waszych posiłkach. Przygotowanie ziemniaków – ziemniaki obrać i pokroić na cztery części. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości, ale nie mogą się rozlatywać. Odcedzić i rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia. Nagrać piekarnik do 220 C i wstawić ziemniaki na 15 minut. Lekko się podsmażą. W między czasie przygotować warzywa – marchew obrać i pokroić w słupki, brukselki umyć i za pomocą ostrego noża wycią... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, tarta, brukselka, zapiekanka, zapiekanki, bułki, mięso, indyk, zapiekanka z mięsem , obiad, kotlety, dania mięsne, kotlet, zapiekanka ziemniaczana, tarta na słodko, kotlety ziemniaczane, zapiekanka z ziemniakami

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.