indyk - 7293 przepisów (strona:300/487)

Wtorek: Larb moo, czyli mięsna sałatka 160

efektu wizualnego. Danie ze swej natury jest bardzo ostre. Dla złagodzenia ostrości sałatkę trzeba podawać z ugotowanym, klejącym się ryżem. Zamiast mięsa wieprzowego można użyć mielonego kurczaka, indyka, mięso wołowe, krewetki a nawet tofu. Przepis pochodzi z serwisu cooking.nytimes.com Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny Sól do smaku Dresing 1 duża szalotka lub mała czerwona cebula posiekana w cienkie piórka

Niedzielny kucharz
Pulpeciki mięsno ryżowe w sosie pomidorowym otulone cukinią. 150

wakacyjne zmęczenie! Dziś mam dla Was danie obiadowe. Pulpeciki w sosie pomidorowym z dodatkiem ryżu zawsze smakują dobrze... Zatem zapraszam!  Składniki na pulpeciki; 30 dag mięsa mielonego z indyka 1 kromka chleba razowego (może być inna, lub pół bułki) 1 szalotka 1 jajko 5 dag ryżu Kupiec sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki posiekanego świeżego lubczyku 1 mała cukinia

Radość kipiąca uśmiechem.
Pieczarki smażone do obiadu 210

Dziś aromatyczne pieczarki do obiadu, najczęściej podaję je do wszelakiego pieczonego czy smażonego kurczaka, kotletów z drobiu, mięs wieprzowych, wołowych, mielonych z indyka, rolad czy placków z ziemniaków. Wtedy traktuję je jako gulasz, dodaję surówkę z kapusty kiszonej lub colesław. PIECZARKI smażone smakują także z rozmaitymi kaszami, ryżem czy makaronem w wersji wege lub z dodatkiem mięsa, np. mielonego

Zasmakuj Kuchni
Sałatka „prawie” Cesar 161

Sałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka w sosie 104

leczo nie nudzi się u nas nigdy! W naszym domu istnieją wersje (i tak to nie wszystko;) z: mięsem mielonym parówkami mięsem drobiowym, najczęściej piersią z kurczaka lub indyka z ananasem i kurczakiem z grzybami, najczęściej z pieczarkami, sezonowo kurkami z zielonym groszkiem z fasolką szparagową z brokułami lub kalafiorem z cukinią i bakłażanem z ziemniakami z ciecierzycą lub soczewicą

Zasmakuj Kuchni
Zdrowe grillowanie 120

Zdrowe grillowanie * Grilluj zawsze na tackach, aby ograniczyć skapywanie tłuszczu na brykiet lub węgiel. * Wybieraj na ruszt chude mięso i chude ryby (np. pierś z indyka, kurczak, dorsz, pstrąg itd.) * Zawsze do różnego rodzaju białka dodawaj dużą porcję warzyw. * Pamiętaj o piciu wody - w szczególności, gdy grillowaniu towarzyszą upały. * Uważaj na gotowe marynaty - mogą zawierać duże ilości konserwantów i sztucznych

MintTaste
UDZIEC INDYCZY PIECZONY NA MASEŁKU Z MARCHEWKĄ 131

Bardzo proste danie obiadowe, które przygotuje się praktycznie samo, a my w tym czasie możemy np zająć się lekturą ulubionej książki. Indyk wychodzi soczysty i aromatyczny, wręcz rozpływa się w ustach.  Składniki: 1,5 kg udżca indyczego 40 dag marchewki pół kostki dobrego, prawdziwego  masła ( najlepsze osełka, lub to zrobione w domu) sól,pieprz słodka i ostra mielona

Z Majeczką w kuchni
Kulki mięsno-ryżowe 124

Zapraszam na smaczne pieczone kuleczki mięsno-ryżowe. Super smakują jako przystawka lub dodatek do dania głównego. Polecam  Składniki: 125 g ugotowanego ryżu 200 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka soli, pieprzu i ziół prowansalskich Przygotowanie: Do miski wkładamy wszystkie składniki na kuleczki mięsne i wyrabiamy masę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pieczone fit frytki z kurczaka 222

Kiedyś nie przepadałam za mięsem z piersi indyka lub kurczaka, ale ostatnio mogłabym je jeść niemalże codziennie. Lubię przygotowywać lekkie obiady, które ze smakiem zjada moja córka, a przy okazji ja korzystam. Frytki z kurczaka smakują rewelacyjnie i doskonale sprawdzą się jako przekąska z ulubionym sosem lub dietetyczny obiad podany z warzywami oraz np. ryżem. Polecam! (1-2 porcje

Di gotuje
Szaszłyk z indyka w marynacie z curry 127

Składniki ( 4 szaszłyki): 0,5 kg filetu z piersi indyka pomidorki koktajlowe marynata: 1/2 szklanki oliwy + 1/2 opakowania przyprawy curry Przygotowanie: mięso umyj, pokrój w kostkę, przełóż do miski składniki marynaty wymieszaj dokładnie, zalej mięso, wymieszaj dokładnie miskę z zamarynowanym mięsem odstaw na parę godzin do lodówki rozgrzej piekarnik na patyczki do szaszłyków nadziewaj naprzemiennie mięso i pomidorki koktajlowe

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Sznycle z indyka w panierce curry z cebulowym smażonym ryżem i karmelizowanymi w miodzie jabłkami 115

domu byłem. Zastała mnie niedziela, wieczorem Ania wraca, wypadałoby przygotować dla niej jakąś ciepłą obiado-kolację. Akurat ostatnio sporo mięsa kupiliśmy więc wybór był w miarę prosty: sznycle z indyka. Tylko trzeba je jakoś zgrabnie przygotować. Może z pieczarkami w sosie śmietanowym? Rewelacja. Pieczarki są. Ale nie ma śmietany... A do najbliższego sklepu tak daleko, że nawet nie przyszło

Marder&Marder Manufacture
Szaszłyki z szynki w marynacie teriyaki 194

Sezon grillowy jeszcze trwa. Tym wpisem chciałbym Wam pokazać w jaki sposób można przygotować szybkie danie na grilla. Madzia postawiła przygotować Szaszłyki z szynki w marynacie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pizzerinki dla chłopczyka i dziewczynki, czyli domowa minipizza 130

ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę zioła prowansalskie do smaku Dodatki dowolne, u Agaty na przykład: kawałek papryki (50 g) 1 malutka cebulka (50 g) 5 plastrów maślanego fileta z indyka (60 g) 10 plastrów sera salami (160g) Wykonanie: Najpierw przygotowujemy rozczyn: drożdże umieszczamy w misce, wlewamy wodę i mieszamy do momentu, aż drożdże się rozpuszczą, następnie dodajemy cukier oraz mąkę

KulinarneImpresje.pl
Papryka faszerowana na szybko – fit przepis dla zapracowanych 106

nawet krócej. Papryka faszerowana na szybko – składniki dla 4 osób 4 średniej wielkości papryki w dowolnym kolorze 500 g mielonego mięsa – użyłam mięsa z indyka 4 spore, dojrzałe pomidory 1 średnia cebula ok. 200 g ryżu z suszonymi warzywami – używam gotowych mieszanek sól, pieprz, ulubione przyprawy, olej do podsmażenia mięsa opcjonalnie

Patchwork
Mięso mielone z indyka z ryżem parabolicznym i szpinakiem 145

Szybkie, proste, smaczne i zdrowe danie! Posiłek przygotowuje się błyskawicznie, a z talerza znika jeszcze szybciej! Składniki: 100g mięsa mielonego z indyka 50g ryżu parabolicznego suchego + woda 100g szpinaku przyprawy: czosnek granulowany, pieprz biały, przyprawa do mięsa mielonego 1 łyżka oleju lnianego Sposób przygotowania: Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy ryż. Na rozgrzanej patelni z olejem wrzucamy szpinak i mięso. Smażymy

Truskawkowa Fiesta

Proponowane wyszukiwania