mieszanki warzyw mrożonych (oby były bez ziemniaków), brokuły, kalafior, por, kiełki, pędy bambusa, papryka, marchewka, fasolka szparagowa, mrożony groszek, rzodkiewka, cukinia, bakłażan itp. mięso: filet z piersi kurczaka lub indyka, mielone mięso, owoce morza np. krewetki lub paluszki krabowe. Sposób przygotowania ryżu smażonego po kantońsku: Ryż gotuję w osolonej wodzie z łyżeczką kurkumy 2 minuty krócej niż mówi przepis
Gotuj Się Kto Możenadzienie było raczej łagodne. Spróbujcie. Składniki potrzebne do przygotowania papryki faszerowanej: 6 czerwonych papryk o płaskim spodzie, 60 dag mięsa mielonego (ja użyłam mięsa z udźca indyka), 150g ryżu ( w moim przypadku basmati), 150 – 200g fety, 1 łyżeczka tymianku, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia. Sposób przygotowania papryki faszerowanej: Ryż gotuję
Gotuj Się Kto MożePolecam :) Składniki potrzebne do przygotowania karkówki pieczonej w worku z warzywami: 4 plastry karkówki (około 400g) – w zasadzie może być każdy inny rodzaj mięsa, ja następnym razem zrobię z indykiem, 150-200g wędzonego boczku, 6 średniej wielkości ziemniaków, 300 – 400g pieczarek, 1 duża czerwona papryka, 4 niewielkie cebule, pół łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej, pół łyżeczki ostrej papryki, 1 łyżeczka
Gotuj Się Kto MożeSUROWIEC I ROZDRABNIANIE -łopatka 5 kg / krojona jak leci bez klasyfikacji w kostkę 1,5-2 cm -mięso z udźca indyka 3 kg / sitko 16 mm -podgardle z przyrostem mięsnym bez skóry 2 kg / sitko 8 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 18 g/kg łopatki i drobiu -sól morska 18 g/kg do podgardla -czosnek dobrej jakości
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.buzi, polecam sobie takie zrobić. Szybko się je zagniata, nie należy dodawać więcej mąki niż w przepisie bo będą twarde. Zapraszam na pyszne kopytka, podałam je z gulaszem z indyka. Bazyliowe kopytka z płaskurką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDomowy rosół kojarzy mi się z niedzielnym obiadem w gronie najbliższych, leczeniem zatruć pokarmowych czy kaca po dobrej imprezie. Prosta i szybka zupa. Poniżej przedstawiam listę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukinia. Do tego pokrojona kulka mozzarelli. To wszystko zapieczone. Smaczne było :-) Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: 1/2 opakowania makronu razowego u mnie penne 400 g mięsa mielonego z indyka 2 łyżki dobrego jakościowo ketchupu suszone pomidory z bazylią i czosnkiem 1 żółta papryka garść rukoli mała cukinia 1 kulka mozzarelle sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Makaron gotujemy
kruche babeczkibrzmieć abstrakcyjnie, bo przecież sałatka to dodatek do obiadu, ale sami się przekonacie. Alternatywna propozycja obiadowa, bardzo smaczna i zdrowa. Składniki na sałatkę na obiad (1 porcja): mięso z indyka lub kurczaka około 100 - 150 g 4 - 5 pomidorków koktajlowych dowolny mix sałat ser feta około 40 g kromka ciemnego chleba 1/2 małego jogurtu ząbek lub dwa czosnku koperek śwież
Karola gotujejakiem może być inna. Jak lubisz fast foodowe przepisy w domowym wykonaniu zajrzyj także do: – przepisu na domowy cheeseburger – domowe bułki do hamburgerów – burgery z indyka i cukinii – pizza z szynką i pieczarkami – pizza z patelni – pizza z ciasta francuskiego – pizza na tortilli – pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis
nietylkopasta.pltylko 2 dni – a zapasów się robi jak na miesiąc. Zawsze się potem conajmniej tydzień dojada to wszystko. Ja jeszcze w lodówce mam kawałek kurczaka i indyka no i resztki wędliny do przejedzenia ale niedługo będę wolna:) Zawsze wtedy przychodzi mi ogromna ochota na lekkie, warzywne gotowanie. To też jakiś cykl, dojadam święta i przechodzę na wiosenne menu ( albo
Cooking for Emilysmażone. Można je poddusić, wtedy nabiorą delikatności i będą bardziej soczyste. Dodatek fasolki szparagowej zamieni je w iście wiosenne wykwintne danie. Polecam! Co nam trzeba? 500g mięsa mielonego z indyka bułka tarta-około 100g 2 jajka przyprawy, po pół łyżeczki: Sól, pieprz ziołowy, słodka papryka, ostra papryka, gałka muszkatołowa olej rzepakowy 200g fasolki szparagowej ciętej-może być mrożona 200ml wody
Latosiowydombyć przede wszystkim pożywny ale też i lekki, aby nie ciążył nam na żołądku. Komponując taki posiłek pamiętajmy aby był on bogaty w białko, np. pierś z kurczaka czy indyka, jajko lub warzywa strączkowe. Czerwone mięso zdecydowanie Wam odradzam, to trawi się długo i zalega w brzuchu. PRZEPIS NA FIT LUNCH Z KOMOSĄ RYŻOWĄ I KURCZAKIEM: - 4 łyżki ugotowanej białej
SMYKWKUCHNItrochę inaczej a z dodatkiem warzyw. Ja wykorzystałam marchewkę i cukinię. Warzywa nadają pulpetom lekkości. Do tego śmietankowy sos i dania gotowe. Polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 marchewka ½ młodej cukinii 1 jajko 1 łyżka bułki tartej Sól Pieprz 1 łyżka śmietankowego almette 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej Bulion/ woda Wykonanie: Cukinię ścieramy na tarce warzywnej, przekładamy
Smaki Ewymiodowej Udka kaczki duszone w soku jabłkowym Udka kacze w glazurze pomarańczowej Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczami Sałatka z kaczką, glazurowanymi figami, gorgonzolą i prażonymi orzechami Rolada z indyka nadziewana kiełbasą i żurawiną Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem Kotlety schabowe z szałwią i makaronem z grzybami Krokiety z kurczakiem, serem
karmelowyblogu jest sporo przepisów, które potwierdzają, że wprowadzam ten czyn, czyli robienie wędlin w domu, w ruch :). Zapraszam :). Ziołowa szynka z szynkowara Schab wędzony dymem w płynie Szynka z indyka z szynkowara Mielonka dojrzewająca a la salami Ziołowy schab z pończochy Domowa szynka z szynkowara Pieczeń rzymska z jajkiem Domowa biała kiełbasa wieprzowa Kiełbasa ze słoika Pieczony boczek w ziołach
Kulinarne przygody Gatity