Środa: Picadillo, czyli chili con carne inaczej

Środa: Picadillo, czyli chili con carne inaczej

Środa: Picadillo, czyli chili con carne inaczej

Picadillo – niezwykłe danie z wołowiną, pikantnym chorizo, oliwkami, rodzynkami, cynamonem i kuminem. Przypomina chili con carne oraz… musakę. Potrawka jak Kuba gorąca! Czas: 60 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji: 4 Picadillo – bogactwo smaków z Ameryki Łacińskiej Picadillo jest wyraziste, pikantne i bardzo aromatyczne za sprawą korzennych przypraw Prawie każdy kto lubi jeść, wie co to jest chili con carne – pyszne danie kuchni meksykańskiej (właściwie amerykańskiej). Natomiast niemal zupełn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, potrawka, wołowina, chorizo, mięso mielone, tortilla, obiad, ryż, naleśniki, sos pomidorowy, sosy, kolacja, naleśnik, indyk, pieczywo

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.