Środa: Błyskawiczny kurczak teriyaki

Środa: Błyskawiczny kurczak teriyaki

Środa: Błyskawiczny kurczak teriyaki

10 minut i pyszny danie w słodko-słonej glazurze jest gotowe. Żeby zrobić kurczaka teriyaki wystarczą trzy składniki. Czas : 10 minut Poziom trudności : Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 Jedno z tych dań, które na stałe trafiło do światowej książki kulinarnej, gdzie zajmuje poczesne miejsce obok pizzy, spaghetti, kebaba, zupy pho, pad thai wielu innych potraw, które wyrosły z narodowych kuchni i stały się częścią światowego dziedzictwa kulinarnego. Właściwe nie jest o potrawa, bo teriyaki to sposób gotowania, prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, sosy, polędwiczki, polędwiczka, ryby, spaghetti, ryż, ciasto na pizze, udka , indyk, ryba, zupa, pizza , pizza przepis, filet z kurczaka, kurczak z warzywami, kurczak z ryżem, ryż z warzywami, polędwiczki w sosie, udka z kurczaka, sos spaghetti, sos do pizzy, pizza na patelnie

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.