Zdrowe grillowanie

Zdrowe grillowanie

Zdrowe grillowanie

Zdrowe grillowanie * Grilluj zawsze na tackach, aby ograniczyć skapywanie tłuszczu na brykiet lub węgiel. * Wybieraj na ruszt chude mięso i chude ryby (np. pierś z indyka, kurczak, dorsz, pstrąg itd.) * Zawsze do różnego rodzaju białka dodawaj dużą porcję warzyw. * Pamiętaj o piciu wody - w szczególności, gdy grillowaniu towarzyszą upały. * Uważaj na gotowe marynaty - mogą zawierać duże ilości konserwantów i sztucznych  barwników. * Sosy do mięs czy ryb zrób samodzielnie na bazie jogurtu naturalnego. * Sp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MintTaste

Autor

MintTaste

Blogerka kulinarna, zawodowo spełnia się jako dietetyk.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, mięso, kurczak, pierś, indyk, dorsz, sosy, pstrag, piersi, pierś z indyka, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, kurczak grillowany, kurczak z warzywami, pierś w marynacie, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z MintTaste

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.