Frużelina jagodowa

Frużelina jagodowa

Frużelina jagodowa

Jagody leśne! przyszła na nie pora. Nie cierpię ich zbierać, ale jeść i owszem, posiłkuję się wtedy kupując je od zaprzyjaźnionych zbieraczy jagód. Frużelina to produkt otrzymywany ze świeżych owoców zanurzonych w klarownym, lśniącym żelu.  Gdy wczoraj kupiłam 6 litrów jagód, od razu zdecydowałam, że z części przygotuję pyszną frużelinę z dodatkiem białego wina. Część zamrożę, a z części przygotuję wypieki. Rano nawet wykorzystałam ich trochę na naleśniki z jagodami. Mam też zamówienie na pyszne jagodzianki. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

JStragaJStraga

Blog kulinarny z przepisami i autorskimi zdjęciami, czyli najsmaczniejsze miejsce w sieci

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, frużelina, naleśnik, naleśniki, mąka, słodkie, desery, deser, cukier, przetwory, por , bita śmietana, kanapki, lekka, pierogi przepis, pierogi, proste i szybkie przepisy, ciasto, marynaty, gofry, obiad, kanapka, porem, naleśniki z bitą śmietaną, ciasto na pierogi, deser z owocami, ciasto na naleśniki, pierogi przepis ciasto, pyszne ciasto, prosty deser

Inne przepisy z Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.