gorzkiej czekolady. Jeszcze odrobina cukru, i każdy Tadek-niejadek szturmem zdobyty.Chleb jest przedni z samym masłem, albo posmarowany dżemem (moim ulubionym dyniowym). Ku mojemu zaskoczeniu bardzo smaczne są kanapki z łososiem i majonezem, albo z jakąś wędliną.Jeśli nie chce Ci się robić podmłody - nie rób jej. Składniki podmłody dodaj po prostu do przygotowywanego ciasta, zwiększając jednak ilość drożdży
Grahamka, weka i kajzerkamiało wpływ dodanie zakwasu przennego razowego i mąki orkiszowej razowej.A smak? Bardzo fajny, chleb warty repety...i mimo, że był jabłkowy (a może właśnie dlatego), największym wzięciem cieszyły się kanapki z jabłkiem :DWpis znalazł się na listach Na zakwasie i na drożdżach, YeastSpotting i Panissimo (#21). Zaczyn:15 g zakwasu pszennego razowego o hydracji 100%80 g mąki pszennej chlebowej50
Grahamka, weka i kajzerkadodatkiem Cukinia zapiekana z pomidorową passatą i mozzarelląDuszone warzywa z włoskim serem mozzarellaDynia zapiekana z cukinią i serowymi grzankamiFrittata z cukinią i oregano z dodatkiem żółtego seraGrillowane kanapki razowe w dwóch wersjach z pomidorem, papryką i oreganoMakaron orzo z liśćmi szpinaku i serem fetaMakaron ze szpinakiem,czosnkiem i seremMakaron razowy w natce pietruszki z białą fasoląMakaron z soczewicą
Moja smaczna kuchniapełna aromatów, zapachów dzieciństwa...polskiej wsi !A to za sprawą niezwykle prostego chleba na mące z Młyn Kopytowa – znajdziecie go T U T A J Chciałabym, aby powróciły kanapki, a zniknęły puste i bezwartościowe , ciężkie batony!Zrobimy sobie kanapeczki z dodatkiej twarożku.Składniki-twarożek aksamitny-ziarna prażone EUFORIA od Ziarenkowo- - odrobina euforii nie zaszkodzi nikomu prawda?-papryka
Z Kuchni Do Kuchniniż ta kupna, naszpikowana wszelakimi wzmacniaczami, wspomagaczami, perfumami, itp. Dziś zatem moja propozycja na naturalnie aromatyczną szynkę, pieczoną w świeżych ziołach. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na kanapkach :) Taka szynka może też być smakowitą ozdobą świątecznego stołu. Smacznego :) Składniki:80-100 dag szynki (moja miała 80 dag)2 ząbki czosnku 6 gałązek tymianku6 gałązek rozmarynku10 łyżek oleju
Delicious Titbitsprzy pomocy blendera ręcznego miksujemy na gładką masę kilka-kilkanaście minut.Na koniec dodajemy cukier puder, sól i miksujemy do połączenia składników. Gotowe! :)Tak przygotowane masło możemy użyć do smarowania kanapek lub do przygotowania ciasteczek z masłem orzechowym i kawałkami czekolady.Przepis bierze udział w akcji
My Culinary Artitp.Awokado dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy kakao, miód i blendujemy. Dolewamy wodę/ mleko (tyle aby uzyskać odpowiednią konsystencję budyniu), mieszamy i przekładamy do miseczki. Jeśli wolimy krem, którym można posmarować kanapki lub ciasteczka, po prostu nie dodajemy wody/ mleka i przekładamy do słoiczka. W zależności od upodobania do kremu możemy dodać np. cynamon, orzechy
Kuchenny Skrawek Niebatrzy kanapki -1 kulka mozzarelli 125 g-1 pomidor-masło lub majo , sól, kawałek poszatkowanego pora lub szczypiorkuNa chleb smarujemy masło lub majonez kroimy pomidora i mozzarelle w plastry i przekładamy raz jedno raz drugie, solimy i na wierzch posypujemy porem lub szczypiorkiem a nawet bazylią.SMACZNEGO! CMOK
Pasje JolkiKlasyczna pasta na kanapki z ugotowanych na twardo jajek z dodatkiem szczypiorku. Jest delikatna, błyskawiczna w przygotowaniu i idealna na śniadanie.Składniki:6 jajek1 pęczek szczypiorku2 łyżeczki musztardy2 łyżki majonezusólpieprzPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo, obrać i mocno rozgnieć widelcem. Dodać drobno posiekany szczypiorek, musztardę i majonez. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego
Oryginalny smakHarissa to bardzo ostra pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, pochodząca z Afryki Północnej. Używana jest do różnego rodzaju mięs, zup, sosów i kanapek. Ostrość harissy można regulować ilością dolanej oliwy, im jej więcej, tym pasta będzie łagodniejsza.Składniki:9 średnich suszonych papryczek chili5 ząbków czosnku2 łyżeczki nasion kolendry1 łyżeczka kminu rzymskiego1 łyżeczka kminkuoliwa z oliwek1/2 łyżeczki soliPrzygotowanie
Oryginalny smakrozdrabniamy widelcem i dokładamy do reszty. Wszystko przyprawiamy pieprzem oraz dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego oraz posiekaną na drobno bazylię i wszystko razem mieszamy. Tak przygotowaną pastą smarujemy kanapki i już można jeść :)Mimo bardzo małej ilości komentarzy, jak na razie:) , jak zawsze na nie czekam, oraz na wasze uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem
Parowar FacetaW pełni zgadzam się z autorką tego przepisu iż "odmiana w życiu jest czymś przyjemnym" . Coraz częściej przemycam do naszego menu dania, o których
Smaczne Zdroweopcjonalnie 1 tabletkę), aromatu i osobiście zmniejszałam ilość jajek do 1 ;) I na tak powstałą bułeczkę kładziemy co tylko chcemy (drobiowa wędlina, warzywa,ser ze szczypiorkiem) i mamy kanapkę
charlotte gotujeprzyszedł czas i na nie, przeszukałam swój folder z przepisami i znalazłam te które mi odpowiadały i ... nie zawiodłam się :) Przepis od mojepasjekrakow :) Te bułki nadają się na zwykłe kanapki, następnym razem zrobię słodkie sezamowe bajgle, bo i takie za mną "chodzą" :) Składniki na ciasto :650 g mąki pszennej250 ml letniego mleka25 g świeżych drożdży2 łyżki cukru1 jajko100
charlotte gotuje