kanapka - 6539 przepisów (strona:308/436)

Budyń / Krem czekoladowy z awokado 160

itp.Awokado dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy kakao, miód i blendujemy. Dolewamy wodę/ mleko (tyle aby uzyskać odpowiednią konsystencję budyniu), mieszamy i przekładamy do miseczki. Jeśli wolimy krem, którym można posmarować kanapki lub ciasteczka, po prostu nie dodajemy wody/ mleka i przekładamy do słoiczka. W zależności od upodobania do kremu możemy dodać np. cynamon, orzechy

Kuchenny Skrawek Nieba
Śniadanie po Włosku 143

trzy kanapki -1 kulka mozzarelli 125 g-1 pomidor-masło lub majo , sól, kawałek poszatkowanego pora lub szczypiorkuNa chleb smarujemy masło lub majonez kroimy pomidora i mozzarelle w plastry i przekładamy raz jedno raz drugie, solimy i na wierzch posypujemy porem lub szczypiorkiem a nawet bazylią.SMACZNEGO! CMOK

Pasje Jolki
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 186

Klasyczna pasta na kanapki z ugotowanych na twardo jajek z dodatkiem szczypiorku. Jest delikatna, błyskawiczna w przygotowaniu i idealna na śniadanie.Składniki:6 jajek1 pęczek szczypiorku2 łyżeczki musztardy2 łyżki majonezusólpieprzPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo, obrać i mocno rozgnieć widelcem. Dodać drobno posiekany szczypiorek, musztardę i majonez. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego

Oryginalny smak
Harissa 161

Harissa to bardzo ostra pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, pochodząca z Afryki Północnej. Używana jest do różnego rodzaju mięs, zup, sosów i kanapek. Ostrość harissy można regulować ilością dolanej oliwy, im jej więcej, tym pasta będzie łagodniejsza.Składniki:9 średnich suszonych papryczek chili5 ząbków czosnku2 łyżeczki nasion kolendry1 łyżeczka kminu rzymskiego1 łyżeczka kminkuoliwa z oliwek1/2 łyżeczki soliPrzygotowanie

Oryginalny smak
Pasta jajeczna z białym serem i porem z parowaru 185

rozdrabniamy widelcem i dokładamy do reszty. Wszystko przyprawiamy pieprzem oraz dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego oraz posiekaną na drobno bazylię i  wszystko razem mieszamy.  Tak przygotowaną pastą smarujemy kanapki i już można jeść :)Mimo bardzo małej ilości komentarzy, jak na razie:) , jak zawsze na nie czekam, oraz na wasze uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem

Parowar Faceta
PASZTET Z KASZY JAGLANEJ Z PIECZARKAMI 379

   W pełni zgadzam się z autorką tego przepisu iż "odmiana w życiu jest czymś przyjemnym" . Coraz częściej przemycam do naszego menu dania, o których

Smaczne Zdrowe
Coś na śniadanie 112

opcjonalnie 1 tabletkę), aromatu i osobiście zmniejszałam ilość jajek do 1 ;) I na tak powstałą bułeczkę kładziemy co tylko chcemy (drobiowa wędlina, warzywa,ser ze szczypiorkiem) i mamy kanapkę

charlotte gotuje
Simit - tureckie bajgle 166

przyszedł czas i na nie, przeszukałam swój folder z przepisami i znalazłam te które mi odpowiadały i ... nie zawiodłam się :) Przepis od mojepasjekrakow :) Te bułki nadają się na zwykłe kanapki,  następnym razem zrobię słodkie sezamowe bajgle, bo i takie za mną "chodzą" :) Składniki na ciasto :650 g mąki pszennej250 ml letniego mleka25 g świeżych drożdży2 łyżki cukru1 jajko100

charlotte gotuje
Naleśniki z masłem orzechowym, bananami i nutellą 236

Polecam jako śniadanie lub podwieczorek dla dzieci jak i rodziców, wszystkim będą smakować bez wyjątku   Domowe masło orzechowe jest pyszne zarówno do naleśników jak i na  kanapki. Post Naleśniki z masłem orzechowym, bananami i nutellą pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Cytrynowe babeczki z żurawiną 142

Cytrynowe babeczki z żurawiną Uwielbiam żurawinę, w herbacie, na kanapkach i oczywiście w babeczkach. Babeczki można nadziewać dżemem żurawinowym, podawać z musem lub najprościej - dodać suszonej żurawiny do ciasta. Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mleka1 cytrynagarść żurawinySkładniki na lukier:5 łyżek cukru pudru1 łyżka

Ciastkozercy
Pamiątki z wakacji 115

kiedy są potrzebne, więc lepiej zrobić zapasy.Czekoladowa posypka - też całkiem zwyczajny i dobrze znany w Polsce produkt, jedyne, co mnie zaskoczyło, to fakt, że Holendrzy najwyraźniej jedzą ją na kanapkach, w związku z czym sprzedawana jest w bardzo dużych opakowaniach.Zestaw mas cukrowych i posypek do dekoracji trafił do koszyka chyba głównie dlatego, że był ładnie zapakowany. Może to nie jest

Ciastkozercy
Domowy sos barbecue 225

Wariacja na temat sosu BBQ.  Świetnie sprawdza się do mięs grillowanych, pieczonych -np. żeberek, chrupiących kurczaków ,mięsnych kanapek czy wreszcie tak modnych ostatnio burgerów.SKŁADNIKI1 czerwona cebula2 ząbki czosnku6 łyżek octu balsamicznego4 łyżki keczupu4 łyżki musztardy 4 łyżeczki miodu2 łyżeczki słodkiej papryki2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta chilioliwa z oliwek  PRZYGOTOWANIE  Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Śniadanie zdrowe,pożywne,aromatyczne! 238

aromatyczny dojrzewający ser wędzony typu holendersko - szwajcarskiego o łagodnym, lekko orzechowym smaku oraz niepowtarzalnym aromacie otrzymanym w procesie naturalnego wędzenia. Pierwszy w Polsce ser wędzony z oczkami. Doskonały do kanapek, przekąsek i sałatek. Ugotowałam jajeczko. Wykorzystalam również Ketchup bez cukru BIO , który jest idealny dla dzieci oraz  wszystkich osób dbających o zdrowie. Przygotowany został na bazie koncentratu soku jabłkowego

Z Kuchni Do Kuchni
Empanadas z pieczoną dynią i chorizo 183

sycące pierogi zawierające soczyste nadzienie. Hiszpanie traktowali je kiedyś jako przenośne jedzenie i zabierali ze sobą, np. gdy pracowali w polu. Obecnie jadają je jako tapa lub jako kanapka. Empanadas można spokojnie wziąć do ręki i zjeść na stojąco, dlatego tak dobrze sprawdzą się na przyjęciu. W czasie zeszłorocznego karnawału pokazywałam Wam przepis na empanadas z farszem z tuńczyka

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania