itp.Awokado dokładnie rozgniatamy widelcem. Dodajemy kakao, miód i blendujemy. Dolewamy wodę/ mleko (tyle aby uzyskać odpowiednią konsystencję budyniu), mieszamy i przekładamy do miseczki. Jeśli wolimy krem, którym można posmarować kanapki lub ciasteczka, po prostu nie dodajemy wody/ mleka i przekładamy do słoiczka. W zależności od upodobania do kremu możemy dodać np. cynamon, orzechy
Kuchenny Skrawek Niebatrzy kanapki -1 kulka mozzarelli 125 g-1 pomidor-masło lub majo , sól, kawałek poszatkowanego pora lub szczypiorkuNa chleb smarujemy masło lub majonez kroimy pomidora i mozzarelle w plastry i przekładamy raz jedno raz drugie, solimy i na wierzch posypujemy porem lub szczypiorkiem a nawet bazylią.SMACZNEGO! CMOK
Pasje JolkiKlasyczna pasta na kanapki z ugotowanych na twardo jajek z dodatkiem szczypiorku. Jest delikatna, błyskawiczna w przygotowaniu i idealna na śniadanie.Składniki:6 jajek1 pęczek szczypiorku2 łyżeczki musztardy2 łyżki majonezusólpieprzPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo, obrać i mocno rozgnieć widelcem. Dodać drobno posiekany szczypiorek, musztardę i majonez. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego
Oryginalny smakHarissa to bardzo ostra pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, pochodząca z Afryki Północnej. Używana jest do różnego rodzaju mięs, zup, sosów i kanapek. Ostrość harissy można regulować ilością dolanej oliwy, im jej więcej, tym pasta będzie łagodniejsza.Składniki:9 średnich suszonych papryczek chili5 ząbków czosnku2 łyżeczki nasion kolendry1 łyżeczka kminu rzymskiego1 łyżeczka kminkuoliwa z oliwek1/2 łyżeczki soliPrzygotowanie
Oryginalny smakrozdrabniamy widelcem i dokładamy do reszty. Wszystko przyprawiamy pieprzem oraz dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego oraz posiekaną na drobno bazylię i wszystko razem mieszamy. Tak przygotowaną pastą smarujemy kanapki i już można jeść :)Mimo bardzo małej ilości komentarzy, jak na razie:) , jak zawsze na nie czekam, oraz na wasze uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem
Parowar FacetaW pełni zgadzam się z autorką tego przepisu iż "odmiana w życiu jest czymś przyjemnym" . Coraz częściej przemycam do naszego menu dania, o których
Smaczne Zdroweopcjonalnie 1 tabletkę), aromatu i osobiście zmniejszałam ilość jajek do 1 ;) I na tak powstałą bułeczkę kładziemy co tylko chcemy (drobiowa wędlina, warzywa,ser ze szczypiorkiem) i mamy kanapkę
charlotte gotujeprzyszedł czas i na nie, przeszukałam swój folder z przepisami i znalazłam te które mi odpowiadały i ... nie zawiodłam się :) Przepis od mojepasjekrakow :) Te bułki nadają się na zwykłe kanapki, następnym razem zrobię słodkie sezamowe bajgle, bo i takie za mną "chodzą" :) Składniki na ciasto :650 g mąki pszennej250 ml letniego mleka25 g świeżych drożdży2 łyżki cukru1 jajko100
charlotte gotujePolecam jako śniadanie lub podwieczorek dla dzieci jak i rodziców, wszystkim będą smakować bez wyjątku Domowe masło orzechowe jest pyszne zarówno do naleśników jak i na kanapki. Post Naleśniki z masłem orzechowym, bananami i nutellą pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeCytrynowe babeczki z żurawiną Uwielbiam żurawinę, w herbacie, na kanapkach i oczywiście w babeczkach. Babeczki można nadziewać dżemem żurawinowym, podawać z musem lub najprościej - dodać suszonej żurawiny do ciasta. Składniki:2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 szklanki cukru2 łyżeczki cukru waniliowego1 jajko0,5 szklanki oleju1 szklanka mleka1 cytrynagarść żurawinySkładniki na lukier:5 łyżek cukru pudru1 łyżka
Ciastkozercykiedy są potrzebne, więc lepiej zrobić zapasy.Czekoladowa posypka - też całkiem zwyczajny i dobrze znany w Polsce produkt, jedyne, co mnie zaskoczyło, to fakt, że Holendrzy najwyraźniej jedzą ją na kanapkach, w związku z czym sprzedawana jest w bardzo dużych opakowaniach.Zestaw mas cukrowych i posypek do dekoracji trafił do koszyka chyba głównie dlatego, że był ładnie zapakowany. Może to nie jest
CiastkozercyWariacja na temat sosu BBQ. Świetnie sprawdza się do mięs grillowanych, pieczonych -np. żeberek, chrupiących kurczaków ,mięsnych kanapek czy wreszcie tak modnych ostatnio burgerów.SKŁADNIKI1 czerwona cebula2 ząbki czosnku6 łyżek octu balsamicznego4 łyżki keczupu4 łyżki musztardy 4 łyżeczki miodu2 łyżeczki słodkiej papryki2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta chilioliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Cebulę i czosnek bardzo drobno siekamy
Moje Kuchenne Rewelacjearomatyczny dojrzewający ser wędzony typu holendersko - szwajcarskiego o łagodnym, lekko orzechowym smaku oraz niepowtarzalnym aromacie otrzymanym w procesie naturalnego wędzenia. Pierwszy w Polsce ser wędzony z oczkami. Doskonały do kanapek, przekąsek i sałatek. Ugotowałam jajeczko. Wykorzystalam również Ketchup bez cukru BIO , który jest idealny dla dzieci oraz wszystkich osób dbających o zdrowie. Przygotowany został na bazie koncentratu soku jabłkowego
Z Kuchni Do Kuchnisycące pierogi zawierające soczyste nadzienie. Hiszpanie traktowali je kiedyś jako przenośne jedzenie i zabierali ze sobą, np. gdy pracowali w polu. Obecnie jadają je jako tapa lub jako kanapka. Empanadas można spokojnie wziąć do ręki i zjeść na stojąco, dlatego tak dobrze sprawdzą się na przyjęciu. W czasie zeszłorocznego karnawału pokazywałam Wam przepis na empanadas z farszem z tuńczyka
Chilli Czosnek i Oliwa