zblendować. Do bobu dodać miętę i przeciśnięty czosnek. Wlać oliwę, przyprawić do smaku. Wymieszać. Na śniadanie, na lunch , na kolację będzie w sam raz. Rozkosz dla miłośniczek kanapek - czyli dla mnie
pieprzny smaczekolejem/oliwą. Mokrą ręką formować kotleciki i układać na blachę. Piec ok. 1 godzinę w 180 st. C.Kotleciki do spożycia na gorąco lub na zimno, na obiad lub na kanapki. Są mięciutkie, sycące, delikatne acz wyraziste i bardzo bardzo smaczne
pieprzny smaczekodciąż brzegi, z których potem możemy usmażyć grzanki do zupy lub sałaty. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Mozzarellę pokroić w grube plastry i ułożyć między kromkami razem z bazylią. Kanapki mocno ścisnąć na brzegach dłońmi, żeby się skleiły. Roztrzepać jedno jajko i zanurzać w nim kromki chleba. Kłaść na mocno rozgrzanej patelni. Zrumienić z obu stron. Odradzam robić to danie
pieprzny smaczekostatniej chwili na kolację dla niejadka. Na pytanie, które zadałam mojej 8 letniej siostrzenicy, co będziesz jadła, usłyszałam "nie wiem", kanapkę? "nie wiem", płatki? "nie wiem" pizze z cukinii? " takkkk" . Oczywiście zrobiłam zwykłe placuszki cukiniowe z ciągnącym się serem, co dzieciaki kochają. Nie trzeba do tego żadnych dodatków, wystarczy zwykły ketchup. Składniki:600 g cukinii
pieprzny smaczekPonownie przenosimy się do Włoch a konkretnie na Sycylię by posmakować pysznej, prawdziwej Caponaty. Jest to rodzaj włoskiego antipasti, świetnie smakuje z kanapkami oraz jako samodzielne danie. Caponata może być również dodatkiem do dania głównego. Kolejna podróż językiem po mapie, kolejna udana... Caponata to duszone warzywa: cebula, czosnek,bakłażan, oliwki, kapary, pomidory z ziołami i przyprawami. Składniki:1/2 czerwonej
Mango PapajaZamiast tradycyjnej wędliny najlepszy jest domowy wyrób aromatyczny i soczysty. Ten schab możemy wykorzystać na kilka sposobów jako dodatek do obiadu bądź na kanapkę na drugie śniadanie.Składniki:- 1 kg schabu- 1 cebula- 5 ząbków czosnkumarynata- 1 łyżeczka pieprzu- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego- 1 łyżka bazylii- 2 łyżki sosu balsamicznego- 1 łyżka musztardy- 2 łyżki oliwy z oliwek- szczypta
Zainspirowana w kuchniświeżej bułeczki, przepysznej kajzereczki - proponuję pastę :) Wspaniały, z wędzonego pstrąga, dodatek - do porannych kanapek :)Składniki:3 jaja150 g wędzonego pstrąga1 łyżeczka koperku1 łyżeczka szczypiorku1 łyżeczka pietruszki2 łyżeczki koncentratu pomidorowego1 łyżka majonezuPstrąga obrać z ości. Niezbyt to przyjemny etap robienia tej pasty :( Następnie pstrąga rozcieramy widelcem. Koperek, pietruszkę i szczypiorek siekamy, jajka kroimy w drobną kosteczkę i wszystko dokładnie
Delicious Titbitsczosnku) dodajemy do miski i miksujemy na drobną masę. Wyciskamy czosnek. Mieszamy dodajemy odrobinę soli i pieprzu. pasta jest gotowa. bardzo smaczna do mięs, jak również samodzielnie na kanapkę.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyorzechy brazylijskie – jak spróbujecie nie zechcecie już pesto ze słoika. Oczywiście możecie go używać nie tylko do makaronu – świetnie nada się jako sos do pizzy, na kanapki czy do zapiekania w nim ryb lub kurczaka. Danie według przepisu mojego męża – tak więc każdy facet sobie z nim poradzi.Składniki:400-500 g makaronu tagliatelle lub spaghetti (użyłam
Poezja smakutakich książek.3. Jakie było pierwsze danie przyrządzone przez Ciebie i ile miałaś lat gdy je przyrządziłaś? Obstawiam, że były to chlebki(chleb smażony w jajku) albo kanapki, pewnie tak 8lat. 4. Wolisz gotować sama czy z kimś? Dlaczego? Sama. Gdy gotuję z kimś jestem rozkojarzona i zazwyczaj wszystko ze sobą mylę
More food, love and dreamsbananowa owsianka z czekoladąZaspałam..Jak się cieszę, że jednak ugotowałam tą owsiankę o 1 w nocy.Bo rano nie miałabym czasu nawet sobie kanapki zrobić,nawet owsianki nie miałam czasu do końca podgrzać...ale, nie spóźniłam się na pociąg, to najważniejsze.. :P A teraz goszczę rodzinę z Gdańska przez weekend. 5 letnia(mega gadatliwa) siostra cioteczna zawsze spoko
More food, love and dreamszbyt małej blaszki i wyrośl tak, że jak go zobaczyłam to, aż zaczęłam się śmiać xd noo, ale do powtórzenia na pewno! :3A tak swoją drogą, to dla takich kanapek warto robić odstępstwa od słodkiego śniadania :3Oj, ciężki tydzień?! Dwa tygodnie!! przede mną.. alee, pozytywna rzecz? Za 2 tygodnie ferie :DPrzepis: (na chleb) 200g mąki pełnoziarnistej200g mąki pszennej
More food, love and dreamspośpiechu już ich smaku nawet nie pamiętam.Nie lubię takich poranków. Dni potem też za szybko uciekają... I może dziwna jestem, ale szybciej placki usmażę niż kasze czy kanapki zrobię
More food, love and dreamsgofrowa kanapka z pieczonym kurczakiem, sałatą, pomidorem, ogórkiem(zielonym i konserwowym) i sosem miodowo-musztardowym Dziwna i szalona noc, poranne sprzątanie i frytki z bigosem na śniadanie, zakończone tortem jedzonym prosto z patery. Ale, lubię takie noce(dni?) czuje się wtedy tak żywa, wśród ludzi i śmiechu. Nie wiem co z tego wyniknie.. trochę się boję
More food, love and dreamsszybka, to wiadomo, że kanapeczki.Na moja szybkie kanapeczki, dla moich dzieciaków potrzebowałam-ciabatta-sałatka jarzynowa-ziarna prażone od Ziarenkowo Euforia-kiełbasa wiejska-czerwona papryka-rzodkiewkaNa kanapki połóż sałatkę, wkomponuj kiełbasę. Dodaj rzodkiewkę i paprykę czerwoną. W ten pochmurne dni deszczowe tylko kolorów nam trzeba! Posyp Euforią i dodaj coś zielonego. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchni