śliwka - 11236 przepisów (strona:306/750)

Wigilia. Kutia z orkiszu 56

jako super keto danie, obowiązkowy początek dania dla każdego pakera/pakerki:) Składniki: Szklanka orkiszu 1 łyżka oleju 1/2 szklanki białego wina Orzechy laskowe – garść zurwaina garść kilka daktyli suszone śliwki garść 2 łyżki miodu sok z cytryny Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej w rondelku łyżkę oleju, wysyp na niego orkisz, smaż na średnim ogniu mieszając przez 2 minuty. Wlej wino, podkręć(...)minut. Odkryj, przemieszaj. Gdyby w rondelku zostało jeszcze trochę płynu, zwiększ temperaturę i odparuj, mieszając kaszę, żeby się nie przypaliła. Krok 2 Dodaj do orkiszu pokruszone orzechy, żurawinę, posiekane śliwki i daktyle. Zamieszaj, dopraw do smaku miodem i sokiem z cytryny. Odstaw, żeby smaki się przegryzły. Smacznego! Artykuł Wigilia. Kutia z orkiszu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Warsztaty z marką Kenwood i Michelem Moran 60

wszystkim profesjonalny w kuchni 🙂 Podczas spotkania przygotowaliśmy pyszne i ponadczasowe potrawy, które można podać nie tylko od święta. Zrobiliśmy domowe pesto, filet z łososia jurajskiego z escabeche oraz korzenne śliwki z sosem anglaise i kruszonką. W spotkaniu uczestniczyła ósemka influencerów, między innymi Grzegorz z Przepisy Joli , Edyta z Madame Edith , Beata z Lawendowy Dom czy Agata z Kuchnia Agaty 🙂 Filet(...)świąteczny stół. Łosoś był delikatny, lekko wysmażony, a warzywa niesamowicie aromatyczne. Danie można serwować na ciepło, jak i na zimno. Na pewno przygotuję Wam na niego przepis! Korzenne śliwki z sosem anglaise i kruszonką to propozycja nieszablonowego deseru, który można przygotować w kilka chwil. Idealny dla osób, które oprócz słodyczy, szukają w deserach zaskoczenia, czyli połączenia różnych struktur. Dzięki owocom

Kuchnia Bazylii
Dlaczego warto jeść kiszonki? I jak zrobić szybki barszcz czerwony 114

przeciwwirusowym. To samo zdrowie. A ten od Kiszone Specjały jest doskonały i pyszny. Polecam. Poniżej znajdziecie prosty przepis na czerwony barszcz, do którego dodałam zakwas z buraka ze śliwką. Doskonale podkreśla smak barszczu. Czerwony barszcz z zakwasem z buraka Prosty przepis na czerwony barszcz z zakwasem. W wersji na co dzień na bulionie mięsnym. W wersji na święta na warzywnym(...)buraków 20 g suszonych grzybów + 1 szklanka wody warzywa: 1 marchewka, 1 mały korzeń pietruszki,mały kawałek pora 250 ml zakwasu z buraka – polecam zakwas z buraka ze śliwką wędzononą Kiszone Specjały 4 ziela angielskie 4-5 ziaren czarnego pieprzu 1 liść laurowy szczypta majeranku (opcjonalnie) szczypta soli opcjonalnie szczypta cukru do smaku Przygotowanie: Grzyby zalewamy wodą i zostawiamy

Słodkie okruszki
Uszka z pieczarkami 63

barszczem lub zamrozić (przed lub po obgotowaniu). Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy Uszka z pieczarkami Sernik cytrynowy Wigilijna zupa grzybowa Pasztet ze śliwką Kapusta z grzybami Artykuł Uszka z pieczarkami pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Ciasto meksykańskie 58

jajka 7 łyżek wody 3 łyżki kakao 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 garście rodzynek 5 garści orzechów włoskich 5 suszonych śliwek 2 jabłka 2 gruszki Masło, cukier, wodę, kakao i cukier waniliowy umieszczam w garnku i rozpuszczam, a następnie gotuję na małym ogniu przez 5 minut. Ostawiam do ostygnięcia. Rodzynki namaczam(...)ciepłej wodzie, śliwki kroję w kostkę, a orzechy drobno siekam. Jabłka i gruszki obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w drobną kostkę. Do wystygniętej masy dodaję żółtka, przesianą mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia, owoce i bakalie. Całość mieszam łyżką do połączenia składników. Na koniec dodaję ubite na sztywną pianę białka i delikatnie mieszam. Ciasto przelewam do tortownicy

Słodki sentyment
Domowa masa makowa 59

orzechów. Ja obowiązkowo dodaję do niej rodzynki, morele, migdały, skórkę pomarańczową i orzechy włoskie. Ale na tym nie kończą się twoje możliwości. Świetnie sprawdzą się również figi, suszone śliwki lub daktyle. Pamiętaj również o dodaniu aromatu, który powiąże ze sobą wszystkie smaki. W moim wypadku jest to amaretto, ale możesz sięgnąć również po różnego rodzaju aromaty do ciast (np. rumowy(...)którym gotował się mak lub roztopionego masła. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy Domowa masa makowa Prezenty dla pasjonatów gotowania – 8 pomysłów Paszteciki z kapustą Likier kukułkowy Ciasteczka migdałowe Artykuł Domowa masa makowa pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog

okolicepalnika.pl

Proponowane wyszukiwania