przepięknym, intensywnym, wręcz hipnotyzującym różowym kolorze. Czytaj także: [Notka]: Bodega Lagarde Goes Pink Nos W nosie mamy wino o średnio wysokiej intensywności aromatów, wśród których dominują truskawki, poziomki, czerwone śliwki, dojrzałe soczyste czereśnie. Zaskakuje jednak obecność nie tylko świeżych owoców. W kieliszku odnajdziemy także wyraźne nuty gotowanych/pieczonych truskawek oraz pieczonych czereśni, co w połączeniu z subtelną nutą słodkiej śmietanki przywodzi(...)Wino wytrawne o średnio wysokiej, świeżej kwasowości i intensywnych aromat czerwonych owoców. Na podniebieniu nikną aromaty gotowane, pozostają natomiast czyste i świeże owoce: świeże, nieprzejżałe truskawki, leśne poziomki, czerwone śliwki oraz czerwone porzeczki. Wino o raczej lekkiej budowie i średnim finiszu. Niezwykle eleganckie i pełne klasy znakomicie odnajdzie się jako aperitif. Z czystym sumieniem zaserwowałabym je do drobiu z grilla
Kate's Kitchenalbo szybki wieprzowej 200 g karkówki wołowej 200 g wędzonej kiełbasy 150 g wędzonego boczku 50 g suszonych grzybów 2 kg kiszonej kapusty 0,5 kg świeżej kapusty 2 śliwki wędzone 2 średnie cebule liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny, jałowiec, majeranek, kolendra, rozmaryn olej smalec miód rzepakowy lub gryczany koncentrat pomidorowy Połam grzyby na niewielkie kawałeczki, zalej wrzątkiem(...)garnka. Cebulę zeszklij na patelni i włóż do tego samego garnuszka, co boczek. Rozgrzej smalec i obsmaż po kolei kawałeczki mięsa. Również wrzuć je do garnka. Pokrój śliwki w ćwiartki i połącz je z kiełbasą, grzybami i mięsem. Dodaj przyprawy do smaku, poza majerankiem. Pokrój w paski świeżą kapustę. Kiszoną kapustę opłucz, pokrój i włóż razem ze świeżą do garnka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wygląd wina Wino klarowne o przepięknym, intensywnym, wręcz hipnotyzującym różowym kolorze. Nos W nosie mamy wino o średnio wysokiej intensywności aromatów, wśród których dominują truskawki, poziomki, czerwone śliwki, dojrzałe soczyste czereśnie. Zaskakuje jednak obecność nie tylko świeżych owoców. W kieliszku odnajdziemy także wyraźne nuty gotowanych/pieczonych truskawek oraz pieczonych czereśni, co w połączeniu z subtelną nutą słodkiej śmietanki przywodzi na myśl(...)Wino wytrawne o średnio wysokiej, świeżej kwasowości i intensywnych aromatach czerwonych owoców. Na podniebieniu nikną aromaty gotowane, pozostają natomiast czyste i świeże owoce: świeże, nieprzejżałe truskawki, leśne poziomki, czerwone śliwki oraz czerwone porzeczki. Wino o raczej lekkiej budowie i średnim finiszu. Niezwykle eleganckie i pełne klasy znakomicie odnajdzie się jako aperitif. Z czystym sumieniem zaserwowałabym je do drobiu z grilla
Kate's Kitchenchleb fit, ale raz na jakiś czas można sobie upiec taki chleb z ziarnami. Słonecznik, dynia, sezam, siemię lniane i co kto lubi. Można dodać orzechy, suszone owoce jak śliwki, morele lub daktyle. Jest to chleb bez drożdży, bez sody i proszku do pieczenia. Jeśli ktoś woli wersję bardziej wytrawną, może zamiast suszonych owoców dodać do chleba suszonej lub prażonej(...)nasion, że ten dodatkowy można całkowicie pominąć. Wypiek jest także bez cukru, melasy czy miodu. Słodycz pochodzi z suszonych owoców i tu też ich dobór jest dowolny. Suszone śliwki, daktyle, morele czy inne owoce co kto lubi. Chleb z ziaren jak zrobić? Chleb bez glutenu i drożdży. Zapraszam na przepis 🙂 Chleb z ziaren ziarna mieszane 2,5 szklanki
Dieta moja pasjacukier 1 szklanka, jajka 7 sztuk "L", cukier wanilinowy 1 opakowanie, mleko letnie 1,5 szklanki, masło stopione 100 gram, mąka tortowa 50 dag, sól 1 szczypta, śliwki 50 dag, maliny 250 gram, puder cukier - ile potrzeba Świeże drożdże pokruszyć do miski, od razu dodać jajka, cukier, cukier wanilinowy i mikserem dokładnie ubić składniki do białości z 3 minuty. Dodać(...)zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto parę razy łyżką wyrobić i nałożyć do trzech keksówek silikonowych (lub 1 forma 35x25 cm), na wierzch ciasta dodać połówki śliwek i maliny. Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 45 minut, w foremkach ciasto wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem - drożdżówka jest bardzo łatwa, bardzo smaczna i jest
W Mojej Kuchni Lubięudek z kurczaka · 39 g fix do potraw chińskich · 200 g śliwek suszonych · 565 g Ananasa w puszce · 1 łyżeczka Vegety · 1 szk. wody(...)Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na połówki. Posypujemy fixem do potraw chińskich oraz solą. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony i przekładamy do naczynia żaroodpornego. 2. Śliwki oraz ananasy kroimy na małe kawałki, wykładamy na mięso. 3. Sok z ananasa mieszamy z Vegetą oraz wodą i polewamy mięso. 4. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku
Kulinarna ChwilaSkładniki: sernik w torebce 1 opakowanie, jogurt naturalny rzadki 600 gram, czekolada gorzka z orzechami 100 gram, herbatniki 200 gram, śliwki 8 sztuk okrągłe, duże, galaretka wiśniowa 2 opakowania, woda gorąca 900 ml Dwie tortownice 16 cm wyłożyć folią spożywczą, na dno wsypać pokruszone na kawałki herbatniki. Sernik z torebki wsypać do wysokiego naczynia, zamiast mleka wlać zimny, rzadki jogurt(...)smakowy, mikserem ubijać masę z 4 minuty do zagęszczenia, pod koniec wsypać posiekaną czekoladę z orzechami. Na herbatniki szybko po zmiksowaniu sernik wyłożyć i wyrównać wierzch, połozyć plastry śliwek, schować do lodówki. Galaretki wiśniowe wymieszać w gorącej wodzie, zostawić do wystudzenia, gdy galaretka zacznie tężeć wylać na serniki i schować do lodówki na kilka godzin - bardzo smaczny i szybki
W Mojej Kuchni Lubiębułeczkom lekko kwaskowy posmak. Wyszły przepysznie. W domowym plebiscycie remis. Jedne i drugie pyszne. Myślę, że możecie zaszaleć z owocami, które najbardziej lubicie – truskawki, borówki, wiśnie, poziomki, gruszki, śliwki czy jabłuszka. Ja już nie mogę doczekać się rabarbaru – zrobię z rabarbarem i jabłkiem. Koniecznie wypróbujcie! Składniki na 4 bułeczki : 200 g chudego twarogu 40 g (3 łyżki) zmielonych(...)delikatne wgłębienie). Do wgłębienia w cieście nałożyć 100 g owoców. Może to być starte na tarce o grubych oczkach jabłko albo dowolne inne owoce np. truskawki, borówki, porzeczki czy śliwki. Mogą być mrożone. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec 25 minut. Przed podaniem wystudzić, ale ciepłe też smakują wybornie. 1 bułeczka owsiana z owocami
DietologKolejna odsłona białej kiełbasy. Słodycz, smak mięsa, połączenie zaskakujące i przepyszne Co nam trzeba? 1kg białej kiełbasy parzonej 100 g suszonej śliwki (dużej, miękkiej) 2 łyżki żurawiny suszonej 2 łyżki posiekanych daktyli 2 duże żółte cebule i kilka małych pieczarek marynata: 150ml wody + 2 łyżki oleju rzepakowego, pół łyżeczki soli i pieprzu ziołowego, łyżka miodu, szczypta chili i 2 łyżki(...)marynatą, odstawiamy na 2 godzinki Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, pieczarki, przesmażamy. Białą kiełbasę wraz z marynatą układamy w naczyniu żaroodpornym, wykładamy naszą cebulę z pieczarkami, posypujemy śliwkami, daktylami, żurawiną. Podlewamy troszkę wodą i zapiekamy w piekarniku około 30minut w 190 stopniach. W połowie czasu przemieszajcie lekko kiełbasę. Smacznego! .pf-button.pf-button-excerpt { display: none; } Share 0 Tweet
LatosiowydomJAGLANA ŚLIWKOWA Składniki: 1,5 szkl suchej kaszy jaglanej 2 szkl wody 1 szkl mleka kokosowego lub innego roślinnego 1 szkl wiórek kokosowych 1 szklanka powideł śliwkowych garść suszonych śliwek 8 łyżek cukru bakalie do środka paschy i do dekoracji – u mnie migdały płatki, suszone śliwki, suszone wiśnie, rodzynki – duży wybór suszonych owoców w dobrej cenie znajdziecie tutaj
Dorota SmakujeĆwierczakiewiczowej) wyjdą 3-4 pierniki z trzech warstw ciasta. Składniki: 1 kg mąki 500 g miodu 1 szklanka cukru 250 g masła 3 jajka 70-100 g suszonych śliwek 70 g rodzynek 100 g orzechów włoskich 1,5 łyżki przyprawy korzennej (cynamon, goździki, imbir) 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki soli 2,5 łyżeczki sody oczyszczonej powidła(...)pomocą miksera. Dodajemy przyprawy korzenne. W mleku rozpuszczamy sodę i sól. Dolewamy do ciasta i dalej wyrabiamy. Na koniec dodajemy jajka i dokładnie wyrabiamy ciasto na gładką, gęstą masę. Śliwki i orzechy kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do ciasta. Miskę (ważne, aby była ceramiczna lub szklana) przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą i odstawiamy do lodówki, lub w inne zimne
Kulinarne Inspiracjebułeczkom lekko kwaskowy posmak. Wyszły przepysznie. W domowym plebiscycie remis. Jedne i drugie pyszne. Myślę, że możecie zaszaleć z owocami, które najbardziej lubicie – truskawki, borówki, wiśnie, poziomki, gruszki, śliwki czy jabłuszka. Ja już nie mogę doczekać się rabarbaru – zrobię z rabarbarem i jabłkiem. Koniecznie wypróbujcie! Składniki na 4 bułeczki : 200 g chudego twarogu 40 g (3 łyżki) zmielonych(...)delikatne wgłębienie). Do wgłębienia w cieście nałożyć 100 g owoców. Może to być starte na tarce o grubych oczkach jabłko albo dowolne inne owoce np. truskawki, borówki, porzeczki czy śliwki. Mogą być mrożone. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec 25 minut. Przed podaniem wystudzić, ale ciepłe też smakują wybornie. 1 bułeczka owsiana z owocami
Dietologkażdy litr wody na kapustę: około 1 kg kapusty kiszonej duża szczypta kminku 2 ząbki czosnku 3 ziarenka ziela angielskiego 2-3 grzybki suszone (można pominąć) 3-4 śliwki wędzone sól, pieprz na sos chrzanowy: 4 łyżki gęstej śmietany (użyłam 18%) 2 łyżki majonezu 2-3 łyżki chrzanu do smaku sól pieprz, sok z cytryny, cukier lub ksylitol (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)pieczenia. Przygotowanie kapusty kiszonej: Kapustę kiszoną przekładam do naczynia w którym będę piekła golonkę, dodaję około 1/2 szklanki kwasu z kapusty, drobno pokrojony czosnek, drobno pokrojone suszone grzybki, pokrojone śliwki, kminek, ziele angielskie, listki laurowe i do smaku sól, pieprz. Dokładnie mieszam – kapusta jest gotowa. Pieczenie golonki: Ugotowaną golonkę wyjmuję z wody, skórę nacinam nie za głęboko w kilku miejscach
Uwaga Babcia Gotujezmielić na gładką masę. Wyłożyć na spód. Wyrówać wstawić do lodówki lub zamrażarki. Składniki na warstwę czekoladową: 1/2 szklanki oleju kokosowego 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki ksylitolu 8 dużych śliwek Olej rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać ksylitol, dodać kakao. Podgrzać tylko do momentu, aż ksylitol się rozpuści. Przełożyć do kielicha blendera, dodać wydrylowane śliwki. Zmielić na gładką masę. Masę wyłożyć
moj przepis naciasto (margaryna i żółtka muszą być zimne prosto z lodówki). Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao. Wiekszą część rozłożyć na blaszce, posmarować powidłami ja jeszcze dodaje śliwki pokrojone, na śliwki starkować ciemne ciasto. Białka ubić, dodać cukier i wylać piane na ciemne ciasto. Na sam wierzch starkować resztę jasnego ciasta. Piec 40-60 min. w 180 stopniach
Wasze Przepisy