jako super keto danie, obowiązkowy początek dania dla każdego pakera/pakerki:) Składniki: Szklanka orkiszu 1 łyżka oleju 1/2 szklanki białego wina Orzechy laskowe – garść zurwaina garść kilka daktyli suszone śliwki garść 2 łyżki miodu sok z cytryny Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej w rondelku łyżkę oleju, wysyp na niego orkisz, smaż na średnim ogniu mieszając przez 2 minuty. Wlej wino, podkręć(...)minut. Odkryj, przemieszaj. Gdyby w rondelku zostało jeszcze trochę płynu, zwiększ temperaturę i odparuj, mieszając kaszę, żeby się nie przypaliła. Krok 2 Dodaj do orkiszu pokruszone orzechy, żurawinę, posiekane śliwki i daktyle. Zamieszaj, dopraw do smaku miodem i sokiem z cytryny. Odstaw, żeby smaki się przegryzły. Smacznego! Artykuł Wigilia. Kutia z orkiszu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzwszystkim profesjonalny w kuchni 🙂 Podczas spotkania przygotowaliśmy pyszne i ponadczasowe potrawy, które można podać nie tylko od święta. Zrobiliśmy domowe pesto, filet z łososia jurajskiego z escabeche oraz korzenne śliwki z sosem anglaise i kruszonką. W spotkaniu uczestniczyła ósemka influencerów, między innymi Grzegorz z Przepisy Joli , Edyta z Madame Edith , Beata z Lawendowy Dom czy Agata z Kuchnia Agaty 🙂 Filet(...)świąteczny stół. Łosoś był delikatny, lekko wysmażony, a warzywa niesamowicie aromatyczne. Danie można serwować na ciepło, jak i na zimno. Na pewno przygotuję Wam na niego przepis! Korzenne śliwki z sosem anglaise i kruszonką to propozycja nieszablonowego deseru, który można przygotować w kilka chwil. Idealny dla osób, które oprócz słodyczy, szukają w deserach zaskoczenia, czyli połączenia różnych struktur. Dzięki owocom
Kuchnia Bazyliiprzeciwwirusowym. To samo zdrowie. A ten od Kiszone Specjały jest doskonały i pyszny. Polecam. Poniżej znajdziecie prosty przepis na czerwony barszcz, do którego dodałam zakwas z buraka ze śliwką. Doskonale podkreśla smak barszczu. Czerwony barszcz z zakwasem z buraka Prosty przepis na czerwony barszcz z zakwasem. W wersji na co dzień na bulionie mięsnym. W wersji na święta na warzywnym(...)buraków 20 g suszonych grzybów + 1 szklanka wody warzywa: 1 marchewka, 1 mały korzeń pietruszki,mały kawałek pora 250 ml zakwasu z buraka – polecam zakwas z buraka ze śliwką wędzononą Kiszone Specjały 4 ziela angielskie 4-5 ziaren czarnego pieprzu 1 liść laurowy szczypta majeranku (opcjonalnie) szczypta soli opcjonalnie szczypta cukru do smaku Przygotowanie: Grzyby zalewamy wodą i zostawiamy
Słodkie okruszki