Pierś z gęsi w sosie śliwkowym

Pierś z gęsi w sosie śliwkowym

Pierś z gęsi w sosie śliwkowym

Święto Niepodległości za 2 dni, a my jesteśmy w środku długiego weekendu. Tym bardziej zachęcam Was do przyłączenia się do nowej, bo pięcioletniej kulinarnej tradycji, jedzenia gęsiny na Św. Marcina. Doceniajmy to co Polskie, a co nasi zagraniczni sąsiedzi doceniają już od wielu, wielu lat. Amerykanie mają indyka, my miejmy gęś.Przy okazji, ciekawostka, którą wyczytałam na stronie pałacu w Wilanowie, szukając wiadomości na temat kuchni staropolskiej. W 1671 w Norymberdze wydano książkę kucharską Stanisława Prażmow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

piersi, pierś, sosy, ziemniak, ziemniaki, imbir, śliwka, pieczenie, sok, miód, cynamon, pieczone ziemniaki, cytryna, czosnek, przepisy na święta, polewa, marynaty, drobiowe, indyk, pierś w marynacie, pieczone ziemniaki z czosnkiem, sosy do indyka, dania z piersi indyka, pierś z indyka, bez pieczenia

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.