Pierś z gęsi w sosie śliwkowym
Pierś z gęsi w sosie śliwkowym
Święto Niepodległości za 2 dni, a my jesteśmy w środku długiego weekendu. Tym bardziej zachęcam Was do przyłączenia się do nowej, bo pięcioletniej kulinarnej tradycji, jedzenia gęsiny na Św. Marcina. Doceniajmy to co Polskie, a co nasi zagraniczni sąsiedzi doceniają już od wielu, wielu lat. Amerykanie mają indyka, my miejmy gęś.Przy okazji, ciekawostka, którą wyczytałam na stronie pałacu w Wilanowie, szukając wiadomości na temat kuchni staropolskiej. W 1671 w Norymberdze wydano książkę kucharską Stanisława Prażmow... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
Joanna B.
Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
piersi, pierś, sosy, ziemniak, ziemniaki, imbir, śliwka, pieczenie, sok, miód, cynamon, pieczone ziemniaki, cytryna, czosnek, przepisy na święta, polewa, marynaty, drobiowe, indyk, pierś w marynacie, pieczone ziemniaki z czosnkiem, sosy do indyka, dania z piersi indyka, pierś z indyka, bez pieczenia
Inne przepisy z W kuchni wieczorem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję