Witajcie :) Nie znam takiej osoby która pogardziła by kawałkiem sernika. Dzisiaj taki prosty przepis bez ciasta kruchego którego nie cierpię w sernikach a na herbatnikowym spodzie. Na wierzch zamiast lukru czy polewy czekoladowej proponuję galaretkę z gotowanymi malinami, o tej porze roku to tylko mrożone ale też wybornie smakują. Ciasto jest lekkie i delikatne, do niedzielnej(...)był 1 litr, jeszcze raz zagotować i zdjąć z ognia. Następnie wsypać 2 galaretki i dobrze rozmieszać. Galaretkę z malinami odstawiamy do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wykładamy na zimny sernik i odstawiamy na godzinkę w zimne miejsce. Życzę smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliZnakomity przepis na klasyczny sernik wiedeński, czyli bez jakiegokolwiek spodu. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera. Zdecydowanie jest to ulubiony sernik mojej rodziny i znajomych, którzy niejednokrotnie mieli okazję go próbować Ja wybieram wersję klasyczną z nutką wanilii, ale można do niego dodać także otartą skórkę z cytryny lub pomarańczy albo rodzynki, co oczywiście wpływa(...)całości: 1960 g, 4349 kcal, B 275 g, T 336 g, W 44 g. W 100 g: 222 kcal, /b 14 g, T 17 g, W 2 g. Artykuł SERNIK WIEDEŃSKI (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFmalinową galaretkę, podany na kruchym maślanym spodzie i polany błyszczącą glazurą z białej czekolady. Tworząc go, inspirowałem się nowymi trendami cukierniczymi, jeśli chodzi o monoporcje (fr. entremet ), przygotowując jednak sernik w całkiem maxi rozmiarze. Wyszedł całkiem fajnie i wbrew pozorom jest prosty w wykonaniu deser, który możecie wyczarować specjalnie dla swojej drugiej połówki. Z przepisu można wykonać jeden duży(...)sito i odstaw do wystudzenia do ok. 35ºC. (Etap miksowania i przecierania jest dość istotny, inaczej barwnik nie będzie równo rozprowadzony, a w polewie mogą pojawić się bąble powietrza). Sernik wyjmij z formy** i ułóż na kratce kruchym spodem do dołu. Polej gotową polewą. Odstaw na 5 minut, a następnie włóż do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia
Food Squaremoich przepisów na ciasta – ciasto czekoladowe ze śliwkami – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami PROSTA SZARLOTKA Przygotowanie: 2 h Składniki
nietylkopasta.plWspaniały, delikatny sernik na czekoladowym spodzie brownie ,oblany pyszną czekoladową polewą. Lekki, kremowy, wilgotny. Bardzo ciekawiło mnie połączenie sernika i ciasta brownie! Co to jest brownie? Krótko mówiąc - zakalec . Ale poważniej- ma tę zaletę, że trudno je zepsuć, bo z natury jest nieudane. Jak głosi legenda, jego autorka Mildred "Brownie" Schrumpf zapomniała dodać do klasycznego ciasta czekoladowego proszku(...)się składników. Masę serową wylać na ciasto, które może być ciepłe.Piec w nagrzanym piekarniku ok. 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik do wystudzenia przy lekko uchylonych drzwiczkach, następnie na noc włożyć do lodówki. Przygotować polewę. Czekoladę drobno posiekać.Przełożyć do metalowej miski, dodać masło i śmietanę.Całość roztopić w kąpieli
Z Kuchni Do Kuchnisernik jest bardzo delikatny dzięki dodatkowi piany z białek i bitej śmietany. Nie jest za słodki. Lekko wilgotny ,po prostu pyszny! Wyrośnie ciut ponad formę, a potem lekko opadnie i pęknie. To normalne przy sernikach z dodatkiem piany z białek. Smak wynagrodzi wszystko! Pęknięcia ukryjesz pod warstwą czekolady. Przepis z książki "Domowe wypieki" J.Niedobeckiej. Tortownica o średnicy(...)uchyl drzwiczki i tam pozostaw sernik do całkowitego ostygnięcia. Wstaw na parę godzin do lodówki. Czekoladę połam na kawałki i razem z olejem rozpuść w kąpieli wodnej, pokryj sernik. Mój wypiek pokryty jest dodatkowo startymi herbatnikami. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnirazem padło na ciasto wegańskie... a dokładnie wegański sernik z tofu na spodzie bananowo-daktylowym z płatkami owsianymi. Nigdy wcześniej(...)używałam tofu w kuchni, więc to był taki mój kulinarny pierwszy raz 😉 Tofu same w sobie, jak dla mnie jest niedobre, ale ciasto wyszło znakomite! Smakuje jak prawdziwy sernik, a dla mnie nawet lepszy bo lżejszy od tradycyjnego sernika i jedząc go nie mamy wyrzutów sumienia. Zachęcam wszystkich, szczególnie osoby, które nie są weganami, aby wypróbowały ten przepis - zmieni
Kuchnia MagdaLenykolor. Zajrzyj także do innych moich przepisów na ciasta – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami chlebek bananowy Przygotowanie: 50 minut Składniki
nietylkopasta.plŚwiąteczny sernik z brzoskwiniami spód sernika: 250 g herbatników kakaowych 100 g masła masa twarogowa: 700 g twarogu trzykrotnie mielonego 4 jajka 200g cukru pudru 200 ml śmietanki 30% 1 budyń śmietankowy na 3/4l brzoskwinie z puszki lukier: 100 g białej czekolady 2 łyżki słodkiej śmietanki kolorowa posypka Tortownicę o śred. 24 cm wyłożyć papierem(...)przygotowany spód i wstawić do piekarnika. Piec 70 minut w tem. 180*C. Po upieczeniu pozostawić sernik w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach do całkowitego wystygnięcia. Zimny sernik wyjąć na talerz,górę posmarować roztopioną czekoladą i udekorować posypką
Kolorowa kuchnia ElkiSernik i Murzynek Robiąc sernik w moim domu zawsze mam problem, bo niestety nie każdy go u mnie w domu lubi. Pieczenie dwóch ciast zawsze jest pracochłonne i zajmuje sporo czasu - dlatego też powstała alternatywa, przy jednym pieczeniu mamy i wilgotny murzynek, i pyszny sernik na murzynku. Ciasto powstało w oparciu o znany sernik - Izaurę
My sweet a lifemiski i miksujemy krótko do połączenia w jednolita masę. Przelewamy na spód z ciastek i pieczemy w kąpieli wodnej przez 50 minut w 180 stopniach. Po tym czasie sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy. wierzch: Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody i studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem. Do ubitej śmietany dodajemy tężejącą galaretkę i skórkę pomarańczową. Masę wylewamy(...)ostudzony sernik i wstawiamy do lodówki do stężenia wierzchu. #beko #ciastojakzobrazka
Bon appetit mon amiejajku, miksując za każdym razem kilka sekund, na koniec dodajemy same żółtka i śmietanę 5. Masę wylewamy na utwardzony spód ciasteczkowy 6. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wstawiamy sernik, pieczemy(...)następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy ok 120 min, do czasu kiedy środek nie jest już płynny, masa powinna być lekko ścięta 7. Obręcz zdejmujemy dopiero kiedy sernik zupełnie wystygnie, następnie schładzamy w lodówce, najlepiej przez noc 8. Zimny sernik smarujemy przed podaniem kajmakiem i dekorujemy orzechami * czekoladowe choinki - ok 150 g białej czekolady rozpuszczamy
Słodki Kompromiskatarzynki Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Brownie z Kinder Bueno Tęczowy tort (rainbow cake) Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Torcik czekoladowy z kawowym kremem Sernik pomarańczowy Tort bezowy z kawowym kremem Napoleonka na kruchym spodzie Sernik czarno-biały Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Chrust czyli faworki Pączki z pomarańczową konfiturą Pączki serowe Marchewkowe(...)muffiny w walentynkowej odsłonie Walentynkowe magdalenki Zimowa szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym cieście Drożdżowy kwiat
Kulinarne przygody Gatityoryginale są ziemniaki białe, ja zakupiłam ziemniaki fioletowe i dzięki temu sernik ma jedyny i niepowtarzalny wygląd. Trochę przepis pozmieniałam pod swoje potrzeby i powstał, puszysty, miękki, kremowy sernik - nie sernik. Oszuka niejednego smakosza bo smak ziemniaków nie jest ani trochę wyczuwalny. Szybko się robi, polecam. Fioletowy sernik z ziemniaków. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniektóre po przekrojeniu wyglądają jeszcze ciekawiej. Całość ma zaskakujący smak - piernikowy spód świetnie komponuje się z półsłodką, kremową masą twarogową, a kwaskowa żurawina balansuje smaki i nieco intryguje. Mój sernik w świątecznej odsłonie miał swoją premierę podczas rodzinnego spotkania w ubiegłym tygodniu i zrobił furorę! Zwłaszcza żurawina, która mimo początkowej niechęci (związanej z jednak dość kwaśnym smakiem), zyskała podczas(...)wstawić do lodówki na 20 minut. Twaróg, jajka, żółtka, cukier i cukier waniliowy, sok z cytryny zmiksować dokładnie, ale niezbyt długo. Dzięki temu masa nie napowietrzy się i sernik będzie kremowy, a jego wierzch podczas pieczenia pozostanie płaski. Wylać masę serową do tortownicy ze spodem piernikowym Głęboką blachę piekarnika umieścić na dolnym poziomie i wypełnić gorącą wodą
Kulinarne Inspiracje