gdzieś mi się zapodział i prezentuję go dopiero teraz. Sernik z aromatyczną, zieloną herbatą na kruchym, kakaowym spodzie z dodatkiem polewy z białej czekolady i matchy. Pieczony sernik z zieloną herbatą -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikBiało-czarna chwila rozkoszy w ustach. Kremowy, delikatny sernik, w którym zatopione zostały chrupiące, obłędnie czekoladowe ciasteczka. Pomysł na ciasto pochodzi z bloga Moje Wypieki *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie SPÓD CIASTA Wyjmij z ciastek nadzienie i odłóż je na czas przygotowania spodu ciasta. Ciasteczka wrzuć do misy malaksera(...)serową na spód ciasta. Powciskaj w nią kawałki ciasteczek Oreo, tak, żeby je trochę utopić w masie. Wstaw po piekarnika rozgrzanego do temperatury 150ºC na około 50 – 60 minut. Sernik będzie gotowy, gdy jego wierch będzie sprężysty. Uchyl lekko piekarnik i zostaw w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Ułóż na wierzchu połówki ciastek. Potem wstaw sernik
Eat me! Fit me!Sernik Sweetie na biszkoptowym spodzie z sokiem grejpfrutowym Sernik to ciasto, które każdy zna, a większość nawet lubi Wariacji na temat sernika jest wiele, my tym razem wykorzystałyśmy sok ze słodkiego grejpfruta Sweetie. Składniki SPÓD 150g biszkoptów podłużnych z cukrem 70g orzechów włoskich 70g masła 1 łyżeczka kakao MASA SEROWA 500g zmielonego twarogu 200ml śmietanki 30% 100ml soku(...)czekoladą, aż powstanie aksamitna konsystencja. Kiedy sernik już wystygnie polewamy wierzch naszą polewą i wstawiamy do lodówki do czasu, aż polewa stężeje. Potem to już chwila i sernika nie ma. Na zdjęciu ostatni kawałek
Tajemnice SmakuPomysł na sernik dla osób, które nie mają miksera bądź piekarnika - gotowany, przełożony herbatnikami i udekorowany polewą czekoladową. Bardzo prosty do przygotowania. Sernik świetnie smakuje podany mocno schłodzony. Jeżeli chcecie uzyskać jeszcze słodsze ciasto to gorzką czekoladę zamieńcie na mleczną. Składniki na formę o wymiarach 20 x 30 cm: około 350 g herbatników, np. pełnoziarnistych(...)zdjąć z ognia i składniki ze sobą wymieszać. Jeśli polewa jest zbyt gęsta to dolać kilka łyżek mleka i masę jeszcze raz przemieszać. Gorącą polewę rozsmarować na wierzchu ciasta. Sernik wstawić do lodówki i kroić po mocnym schłodzeniu (najlepiej na drugi dzień po przygotowaniu). Etapy przygotowywania kremu sernikowego: rozpuszczanie masła, cukru i mieszanie masy z twarogiem Krem
Ugotowaćłyżki cukru 1/2 kostka miękkiej margaryny/masła Truskawki: 500 g truskawek (u mnie mrożone) 2 galaretki truskawkowe rozpuszczone w 1 szklance gorącej wody Sposób wykonania: 1. Biszkopt i sernik najlepiej upiec 1-2 dni wcześniej. 2. Zrobić biszkopt, oddzielić białka od żółtek, białka ubić, następnie dodać cukier, utrzeć i partiami dodawać po jednym żółtku. Partiami dodawać mąkę i proszek(...)sztywno pianę. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w 170st.C przez 50-60 minut. Piekłam 60 minut i to chyba w moim piekarniku za długo, bo spód sernika lekko mi się podpiekł. Następnym razem będę piec 50 minut. 5. Krem: Szklankę mleka zagotować z cukrem, a resztę mleka wymieszać z budyniem. Na gotujące się mleko wlać budyń
Kuchnia domowa AniBardzo lubimy serniki, ale rzadko je robię bo jeszcze nie znalazłem takiego idealnego, kremowego, delikatnego a jednocześnie wilgotnego. do przygotowania tego sernika skłoniła mnie reklama(...)gazety sklepu Biedronka . Okazało się że sernik jest wyjątkowy w smaku, powiedziałabym że idealny, szczególnie że połączenia sera i piernikowego spodu okazało się strzałem w dziesiątkę. Ten sernik warto przygotować nie tylko od święta ale i teraz w trakcie karnawału. I co najważniejsze pięknie wyrósł i niewiele upadł. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSernik na zimno o smaku popularnego włoskiego deseru. Dla takich wielbicieli Tiramisu jak ja, to po prostu rozkosz dla podniebienia :). Sernik jest prosty i szybki w przygotowaniu. Idealny deser na początek karnawału :). Bardzo polecam. Spód: opakowanie okrągłych biszkoptów ( około 150 g ) 2,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej + 1 szklanka wody ( 250 ml ) 80 ml likieru Amaretto Masa serowa(...)masy serowej w dwóch turach, delikatnie mieszając szpatułką lub łyżką. Gotową masę serową wyłożyć na biszkopty w formie, wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Na stężałym serniku ułożyć biszkopty namoczone w kawie - tak samo jak spód. Sernik wstawić do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem oprószyć kakao. Smacznego
Opowieści z piekarnikaSeromak czy seromakowiec? Sernik na makowcu czy makowiec z sernikiem w jednym? Przepis na sernik i makowiec w jednym sprawdzi się nie tylko na święta. Jest pyszny! Ten przepis i zdjęcia czekały na publikację dwa lata. Zrobione jeszcze w starym mieszkaniu na ostatnie Boże Narodzenie w tamtym miejscu. Nie wiem jak to się stało, że dopiero teraz pojawia(...)Składniki na masę makową: 200 g maku (użyłam suchego mielonego) 1/2 szklanki cukru 100 g miękkiego masła 1 szklanka mleka 200 g suszonej żurawiny 3 jajka Składniki na sernik: 100 g twarogu śmietankowego lub półtłustego 220 g cukru (ok. 1 szklanka i 3 łyżki) 5 jajek 100 g masła 1 łyżka esencji waniliowej Dodatkowo - opcjonalnie: 200 g herbatników
Codzienna kuchnia niecodziennapodpieczony i wystudzony spód. Piekłam 1 godzinkę w 180 stopniach na środkowej wysokości piekarnika. Na najniższej postawiłam naczynie żaroodporne z gorącą wodą. W takiej kąpieli parowej piekł się mój sernik chałwowy. Po wystudzeniu polałam polewą czekoladową. Masło dodałam do gorącej wody i wkruszyłam czekoladę. Mieszałam do rozpuszczenia się czekolady, ale nie gotowałam. Jeszcze ciepłą polewą polałam sernik. Wstawiłam(...)lodówki i na drugi dzień ciasto było gotowe do jedzenia. Smacznego życzę i udanego wypoczynku w weekend! Lidka Artykuł Sernik chałwowy pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąstopniach. Kiedy wyłączyłam piekarnik nie otwierałam drzwiczek przez ok. 10 minut. Po tym czasie drzwiczki uchyliłam i zostawiłam ciasto na ok. 15 minut w piekarniku. Jak sernik już się upiekł i wystygł zrobiłam polewę. Masło roztopiłam, dosypałam kakao, cukier i cukier wanilinowy. W 5 łyżkach gorącej wody rozpuściłam żelatynę i dodałam do polewy. Mieszałam do całkowitego rozpuszczenia(...)połączenia się składników. Tak przygotowaną polewą udekorowałam mój sernik. Posypałam prażonymi płatkami migdałów. Przed podaniem udekorowałam malinami. Notatki: * dodałam cukier z pomarańczą, ale można dodać skórkę otartą z pomarańczy * zamiast ekstraktu można dodać olejek pomarańczowy Smacznego! Lidka Artykuł Sernik z nutą pomarańczy pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąSernik z brzoskwiniami to jeden z moich ulubionych serników. Pyszne kruche ciasto, bezowa pianka i ta masa serowa, która wręcz rozpływa się w ustach! Prawda że brzmi pysznie? Ten sernik na kruchym spodzie głównie kojarzy mi się ze świętami, ale lubię The post Sernik z brzoskwiniami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojemasy ciasteczkowej lepimy kulki i obtaczamy je w kakao piernikowym. Zostawiamy na pół godziny, żeby stwardniały i podajemy. Sernik na zimno z kawą Składniki: wiaderko twarogu mielonego na sernik łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru z prawdziwą wanilią kilka kropel esencji pomarańczowej lub skórka starta z pomarańczy 3 czubate łyżki miodu 3 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej i trochę(...)orzechów nerkowca czekoladki lub świąteczne ciasteczka do dekoracji chałwa wełnista do dekoracji (opcjonalnie) gaza opatrunkowa z apteki (co najmniej półmetrowa) lub muślin do odsączenia na durszlaku Przepis na sernik na zimno z kawą Twaróg dokładnie wymieszać z wanilią, miodem, esencją pomarańczową, kawą i bakaliami. Na durszlak lub sito wyłożyć gazę, wylać masę sernikową i zostawić do odsączenia w lodówce
Ugotowane pozamiataneDzisiaj krótko i na temat, wciąż jesteśmy w trakcie przygotowań do świąt, więc mam dla was sernik. Ja osobiście nie wyobrażam sobie świąt bez sernika. Na takie okazje nie żałuję czasu ani składników. Sernik królewski chyba zna każdy u mnie jednak będzie to wersja świąteczna. Do masy serowej bowiem wkrada się obłędna nuta marcepanu, która podbita została(...)formy prostokątnej, wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Podpiekamy spód przez 20 minut w 180 st C Wylewamy masę serową i ścieramy na wierzch drugą część ciasta. Sernik pieczemy przez 1 godzinę w 170 st C. Po u pieczeniu zostawiamy go w piekarniku uchylając drzwiczki. 4. Najlepiej smakuje z dodatkiem cukru pudru i cynamonu
vaniliowoczekoladowa