Sernik Izaura to połączenie tradycyjnego sernika z… murzynkiem! Pyszna propozycja dla każdego łasucha! Co nam trzeba? na blaszkę ok 30/ 25cm Na masę serową: 1kg zmielonego twarogu (lub dobrej jakości z wiaderka) 6 jaj 2 budynie śmietankowe 200g cukru 100g masła Na masę murzynkową: 250 g margaryny lub masła jak ktoś woli 100g cukru 4 jajka 350g mąki(...)około godziny w systemie góra dół. Ja po około 45 minutach zmniejszam do 170 i jeszcze dopiekam 20minut. Do piekarnika wstawiam też miseczkę z wodą, co pozwoli uniknąć pękania sernika. Po upieczeniu studzimy i polewamy polewą czekoladową (w garnuszku podgrzewamy śmietanę s masłem i dodajmy czekoladę, mieszamy, aż ładnie nam się połączy, studzimy) i zdobimy wedle uznania. Smacznego! Share
LatosiowydomSernik piernikowy Przepyszny sernik na świąteczny stół lub inne okazje. Ciasto : mąka - 2 i 1/2 szkl przyprawa(...)sztywną pianę dodać do sera wymieszać delikatnie szpatułką. Wyłożyć masę serową na ciasto wyrównać powierzchnie. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach na masę serową. Wstawić sernik do nagrzanego piekarnika do 180 stop i piec przez godzinę. Upieczony sernik zostawić w piekarniku do ostygnięcia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Kuchnia Danusikocha ciepłego drożdżowego? Sam zapach unoszący się w domu podczas pieczenia bułeczek wprawia Nas w świetny nastrój, a konsumpcja? Niebo w gębie! CANTUCCINI CZEKOLADOWE Z PISTACJAMI. SERNIK! CYTRYNOWY SERNIK Z MASCARPONE! DROŻDŻOWA CHAŁKA Z POMARAŃCZĄ - poprawia humor każdemu! SERNIK Z CHAŁWĄ SERNIK DYNIOWY Z KARMELEM. NAJLEPSZE KRUCHE CIASTECZKA Z KARDAMONEM GOFRY NA MAŚLANCE, PYSZNE
SMYKWKUCHNIpapierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty gęsto, szybko wyłożyć masę serową na biszkopty i wygładzić wierzch. Na wierzchu ułożyć plasterki truskawek 2 szklanki, delikatnie docisną w sernik i schować do lodówki. Galaretki rozpuścić w 900 ml gorącej wody, dobrze wymieszać i wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na sernik i do lodówki najlepiej na całą noc., przed podaniem(...)usunąć papier z sernika i wyłożyć na talerz - bardzo smaczny, delikatny, orzeźwiający sernik mocno truskawkowy na biszkoptach, idealny deser nie tylko na upalne dni........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwarstwę chrupiącą: ½ szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu ¼ szklanki brązowego cukru 75 g miękkiego masła Wszystkie składniki wkładam do miski i zagniatam kruszonkę. Następnie wykładam kruszonkę na podpieczony sernik i piekę kolejne 45 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i zostawiam sernik na 30 minut do przestygnięcia. Sernik jest najlepszy po całkowitym ostudzeniu. Serojabłecznik gotowy
Słodki sentymentSernik dyniowy to jeden z takich wypieków, które je się już oczami. Piękny pomarańczowy kolor przyciąga i kusi. A smak? Poezja! Spróbujcie, póki dynia świeżutka!!! Co nam trzeba? 300 g ciastek owsianych 100 g masła 350 g miąższu upieczonej dyni (u mnie hokkaido) 1 kg twarogu do sernika 250 mascarpone 200 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń(...)podczas pieczenia ustawiam obok tortownicy pojemniczek z wodą- dzięki temu nie pęka. Studzimy w uchylonym leciutko piekarniku. W rondelku rozgrzewamy masło i wkruszamy nasze rafaello. Lekko ciepłe wylewamy na sernik, posypujemy krokantem i zostawiamy do wystudzenia i schładzamy w lodówce. I już! Pyszne z musem malinowym! Share 0 Tweet 0 Pinterest 2 2 Shares The post Sernik
LatosiowydomPieczone w kąpieli wodnej mini serniki z makiem podane z jeżynami Mini serniczki z makiem na spodzie ze słodkiej owsianki pieczone w słoikach. Desery w słoikach są bardzo praktyczne. Idealne do podania, idealne do zabrania, na piknik, na słodki bufet, na deser. Sernik możemy upiec w słoikach lub innych żaroodpornych szklankach czy kubkach. Ilość słoików zależy od tego(...)Smażymy kilka minut, delikatnie mieszając lub potrząsając patelnią. Sos z owocami dobrze smakuje zarówno na zimno, jak i na ciepło. Jeżeli chcemy możemy sos z owocami przetrzeć przez sito. Serniki polewamy owocowym sosem tuż przed podaniem. W sezonie warto dorzucić do każdej porcji garść świeżych owoców
Tajemnice Smaku