Sernik z białek, które pozostały np. po przygotowaniu pączków . Łatwy szybki w przygotowaniu. Sernik przygotowałam z biszkoptem, uważam jednak że jest zbyt delikatny do biszkoptu, polecam zastąpić biszkopcikami. Składniki 12 biszkopcików (tortownica 22 cm) 3 białka z jajek rozmiaru L (każde osobno) 3 dowolne galaretki rozpuszczone każda w ½ szklanki wrzątku Galaretka na wierzch sernika, przygotowana według przepisu na opakowaniu. Sposób przygotowania Każde białko ubić na sztywno, dodać tężejącą galaret...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...