sernik - 19011 przepisów (strona:283/1268)

Sernik krówkowy na spodzie Oreo 207

niezwykle aksamitna, spód z ciasteczek Oreo oraz czekolada Daim, która znajduje się w masie, są cudownie chrupiące, a na koniec ciągnąca się krówka. Po prostu poezja. Jest to najlepszy sernik jaki zrobiłam. Polecam!! Sernik krówkowy na spodzie Oreo       Składniki: Spód: około 400 g ciastek Oreo (2 opakowania) 50 g masła Masa serowa: 1 kg sera(...)wrzucamy do masy serowej. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy   przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy polewę. Masę krówkową rozsmarowujemy na wierzchu sernika. Jeśli jest bardzo zbita można ją podgrzać w rondelku

Mania Gotowania
Sernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada 188

Kolejna wariacja na temat mojego ukochanego ciasta-sernika. Tym razem wersja tropikalna. Sernik z dodatkiem kokosu z ananasową „galaretką”. Coś dla fanów egzotycznych smaków. Sernik nie należy do tych tradycyjnych, ale na pewno znajdzie swoich fanów. Jeśli lubicie drinka piña colada , to coś dla Was!!! Sernik kokosowo-ananasowy ala Pina colada   Składniki: Spód: około(...)rozpuściła możemy ją rozrobić w niewielkiej ilości gorącej wody. Dokładnie mieszamy żelatynę z dżemem. Masę studzimy i wkładamy do lodówki na 20 minut, aby lekko stężała.   Na wierzchu sernika układamy plastry ananasa, następnie zalewamy go przygotowaną galaretką. Dokładnie rozprowadzamy. Sernik wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny

Mania Gotowania
Sernik z Twixami 209

ziemniaczaną, mleko i masę karmelową miksujemy do połączenia się wszystkich składników. Następnie łamiemy batony na mniejsze kawałki i dodajemy do masy, mieszamy łyżką. Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy sernik w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez 70 minut. Podczas nagrzewania piekarnika wkładamy na spód płaskie naczynie żaroodporne z wodą. Naczynie powinno znajdować się tam również podczas pieczenia, dzięki(...)czemu sernik będzie aksamitny. Po upieczeniu studzimy sernik w otwartym piekarniku przez ok 40 minut (żeby nie opadł tuż po wyciągnięciu).  Na całkiem wystudzony sernik wylewamy polewę (2 łyżki masy krówkowej podgrzewamy z 2 łyżkami mleka, zostawiamy na kilka minut do ostygnięcia) i posypujemy płatkami migdałów, które wcześniej można uprażyć przez chwilę na suchej

Ze smakiem i z pasją
Kokosowy sernik na śmietanie 254

odpowiednia, bo nic nadzwyczajnego się nie wydarzyło. Wydarzył się natomiast pyszny niby sernik, puszysty i lekki jak chmurka. Również magiczny, bo znika w niewyjaśniony sposób. Zapraszam na kokosowy sernik, który podpatrzyłam w czasopi śmie  ATavola (Kwieceń 2008). Kokosowy sernik na śmietanie 300 ml śmietanki 32% (u mnie 250 ml) 150 ml mleka( u mnie(...)rzadką masę. Foremkę ( u mnie szklane naczynie żaroodporne (25x19cm) wykładamy zmoczonym i wyciśniętym papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Pieczemy w 180 °C ok 45 min. Jeśli podczas pieczenia sernik się za bardzo rumieni, to przykrywamy wierzch papierem. Sernik jest gotowy, gdy przy próbie “suchego patyczka” ciasto nie okleja się wokół niego, a w środku jest troszkę wilgotne

Mia Cucina Sofieta
Sernik bananowy z mascarpone bez pieczenia 16371

pieczenia z kremową i słodką masą mascarpone, gorzką czekoladową masą śmietankową i dwiema warstwami bananów, a wszystko to ułożone jest na herbatnikowym spodzie. Jest to kolejny na moim blogu sernik na zimno, gdyż jestem wielbicielką takich ciast, lubię łączyć różne masy i smaki. Serniki bez pieczenia nie są ciastami szybkimi w przygotowaniu, zwłaszcza jeśli składają się(...)lodówce przez kilka dni, ważne jest, by był zakryty lub przechowywany w zamkniętym pojemniku, to wydłuży jego świeżość i zapobiegnie wysychaniu, a także chłonięciu zapachów z lodówki. Mój sernik przygotowany był w tortownicy o średnicy 18cm, jeżeli chcecie zrobić go w większej formie, musicie zwiększyć proporcje składników lub liczyć się z tym, że ciasto będzie niższe. Sernik bananowy

Smakołyki Bereniki
Ciasto cielak 300

Ciasto cielak , sernik Isaura, ciasto kakaowe z serem, murzynek z serem, murzynek z sernikiem, czy sernik z murzynkiem nazw jest wiele, a dotyczą jednego z najlepszych ciast z dodatkiem twarogu. Jest smaczne, wilgotne i można je jeść i jeść, po prostu je upieczcie, nie będziecie żałować 🙂 Tego kakaowego murzynka z serem upiekłam na Wielkanoc, ale w zwykły dzień

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik Oreo 1091

Biało-czarny, pyszny, rozpływający się w ustach sernik, na fantastycznym spodzie z ciastek Oreo :) Przyznam, że to jeden z lepszych serników jakie kiedykolwiek jadłam. Przepis znalazłam na stronie Moje Wypieki . Zapraszam do pieczenia! Składniki na spód: 200 g ciastek Oreo (bez nadzienia) 70 g roztopionego masła Składniki na sernik: nadzienie ze wszystkich Oreo 700 g twarogu(...)waniliowy i cukier. Miksujemy tylko do połączenia składników. Masę przelewamy na ciasteczkowy spód. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Na dolną kratkę stawiamy naczynie żaroodporne z wodą (dzięki temu sernik nie wyrośnie, tylko będzie płaski jak stół- to dzięki parze wodnej, która utrzymuje stałą temperaturę wokół sernika). Na środkową kratkę stawiamy sernik i od razu zmniejszamy temperaturę

My Culinary Art
Sernik z borówką amerykańską 272

Sernik to nasz ulubiony dodatek do kawki. Lubimy  wilgotny a zarazem  puszysty i właśnie ten sernik taki jest. Tym razem dodałam do niego owoce borówki amerykańskiej które nadały mu wyjątkowego smaku i aromatu.  Do pieczonych serników używam twaróg do zmielenia( nie z wiaderka). Sernik z wiaderka używam do serników na zimno. Składniki(...)nagrzanego piekarnika na 160 stopni na 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik, sernik pozostawić jeszcze na 15 minut w piekarniku. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i ostudzić. Zimny sernik polać lukrem i udekorować borówkami.  Lukier: do cukru pudru dodać sok z cytryny i utrzeć

Ala piecze i gotuje
Sernik z czereśniami 349

Sernik z czereśniami jest idealną propozycją dla wielbicieli serników o kremowej konsystencji oraz fanów serników z owocami. Masę serową urozmaiciłam dużą ilością aromatycznych czereśni i był to strzał w dziesiątkę, bo efekt końcowy zachwycił zarówno wyglądem, jak i smakiem. Do przygotowania sernika warto wybrać mocno czerwone owoce, które będą ładnie kontrastować z bielą masy serowej. Przepis można wykorzystać(...)spód - oczyszczone i wydrylowane czereśnie podzielić na połówki, owoce układać blisko obok siebie na masie serowej przecięciem do spodu  - na dolnej półce piekarnika postawić naczynie z gorącą wodą, sernik piec w 160 stopniach przez 75-85 minut do ścięcia się masy na środku - studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach - po wystudzeniu sernik schłodzić w lodówce, przed podaniem

Smakołyki Bereniki
Sernik kajmakowy z polewą a la snickers 579

dodatkiem masy kajmakowej chodził za mną od dawna. Bardzo często przeglądałam przepisy z użyciem kajmaku, oglądałam zdjęcia i nabierałam coraz większej ochoty na to ciasto. :) Bazowałam na przepisie na sernik, który już jest na blogu ( klik ), dodałam masę kajmakową i oto powstał sernik kajmakowy. Na wierzch ciasta wyłożyłam kajmak, orzeszki ziemne i polewę czekoladową (całość a la snickers(...)babce snickers ). Sernik należy upiec dzień wcześniej, dobrze wystudzić a następnie przechowywać w lodówce. S ernik kajmakowy z polewą a la snickers   PRZEPIS {tortownica: ∅26/28cm} temperatura pieczenia sernika: 175ºC | czas pieczenia: 1h 30 min. Ciasto 1 1/4 szkl. mąki 5 dkg masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka śmietany 1 całe jajko 0,4 szkl

coolinarnastrefa.blogspot.com
Serniczek Jagódka 20

Serniczek Jagódka To pyszne, warstwowe ciasto, które zachwyca smakiem i wyglądem, idealne na każdą okazję. Prawdziwa uczta dla podniebienia , która łączy tradycyjną kremowość sernika z intensywnym, owocowym smakiem jagód.     Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego(...)nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Wyłączamy piekarnik i ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał

Blog z Apetytem
Rafaello na krakersach - szybki przepis dla leniwych 52

pieczenia. Jeśli któryś z przepisów przypadł Ci do gustu i chcesz poznać szczegóły wykonania, kliknij w wybrany przez Ciebie link i znajdziesz się na stronie z dokładnym przepisem: Sernik na zimno z brzoskwinią Sernik na zimno z borówkami amerykańskimi Sernik na zimno tylko 2 składniki Charlotte z truskawkami Ciasto kokosowe z truskawkami bez pieczenia Sernik

Kulinarne przygody Gatity
Ekspresowy sernik na zimno, bez cukru, bez mąki, bez jajek. 28

Ekspresowy Sernik na zimno. Bez pieczenia, bez ciasteczek, bez cukru i mąki. Właściwie to śmietanowiec, bo sera jest w nim niewiele. Składniki na formę o średnicy 23 cm. Spód orzechowy: 2 szklanki orzechów, 2 szklanki owoców suszonych, Zmielić na masę o konsystencji mokrego, klejącego się, ziarnistego piasku, wyłożyć dno tortownicy, odstawić do lodówki. Masa serowa: 1 łyżkę żelatyny namoczyć(...)powoli płynną żelatynę. Dodać jagody, wymieszać. Masę przelać na spód orzechowy. Całość umieścić w lodówce na min 2 godziny lub na całą noc. Po dwóch godzinach my już jedliśmy. Sernik NIE jest odporny na wysokie temperatury, roztapia się w 30 st. Przechowywać w lodówce. Smacznego

moj przepis na
Ekspresowy sernik na zimno, bez cukru, bez mąki, bez jajek. 28

Ekspresowy Sernik na zimno. Bez pieczenia, bez ciasteczek, bez cukru i mąki. Właściwie to śmietanowiec, bo sera jest w nim niewiele. Składniki na formę o średnicy 23 cm. Spód orzechowy: 2 szklanki orzechów, 2 szklanki owoców suszonych, Zmielić na masę o konsystencji mokrego, klejącego się, ziarnistego piasku, wyłożyć dno tortownicy, odstawić do lodówki. Masa serowa: 1 łyżkę żelatyny namoczyć(...)powoli płynną żelatynę. Dodać jagody, wymieszać. Masę przelać na spód orzechowy. Całość umieścić w lodówce na min 2 godziny lub na całą noc. Po dwóch godzinach my już jedliśmy. Sernik NIE jest odporny na wysokie temperatury, roztapia się w 30 st. Przechowywać w lodówce. Smacznego

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania