Ciasto Specjał Mikołajowej – biszkopt z makiem i śliwkami w czekoladzie

Ciasto Specjał Mikołajowej – biszkopt z makiem i śliwkami w czekoladzie

Przepis na : deser

Ciasto Specjał Mikołajowej to rozpływający się w ustach smakołyk, który podbije serca gości podczas rodzinnych spotkań. Składa się z puszystego kakaowego biszkoptu, masy makowej, kremu czekoladowego i polewy czekoladowej z suszonymi śliwkami. Prawda, że brzmi dobrze? Zapewniam, że również smakuje nieziemsko.   Składniki na Ciasto Specjał Mikołajowej: Biszkopt: 5 jajek rozmiar L 150 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (około 1 i 1/4 szklanki) 2 łyżki kakao łyżka maki ziemniaczanej 180 g cukru (3/4 szklanki) ł...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.