Ten sernik jest bardzo delikatny dzięki dodatkowi piany z białek i bitej śmietany. Nie jest za słodki. Lekko wilgotny ,po prostu pyszny! Wyrośnie ciut ponad formę, a potem lekko opadnie i pęknie. To normalne przy sernikach z dodatkiem piany z białek. Smak wynagrodzi wszystko! Pęknięcia ukryjesz pod warstwą czekolady. Przepis z książki "Domowe wypieki" J.Niedobeckiej. Tortownica o średnicy 26 cm lub prostokątna forma do pieczenia Składniki na kruche ciasto 200 g mąki pszennej 100 g masła 40 g cukru pudru 1 j... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...