Wyobraź sobie soczyście zielony ogród. Trawa jest już całkiem bujna, tu i ówdzie rozświetlona kolorowymi kielichami tulipanów, a powietrze jest przesycone zapachem kwitnących drzew. Ciepłe powietrze muska policzki i łaskocze w nos wiosenne słońce, prześwitując przez coraz większe nadrzewne liście. Idealny czas i miejsce na biesiadowanie pełne sezonowych pyszności, takich jak zielony, wytrawny sernik z czosnkiem niedźwiedzim. Pod gołym niebem wszystko smakuje lepiej ♥ Na maślanym spodzie z krakersów ląduje grub... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)