Sernik Rafaello

Sernik Rafaello

Sernik Rafaello

Uwielbiam wilgotne i kremowe serniki! Ten właśnie taki jest!  Z migdałami i wiórkami kokosowymi, udekorowany połówkami Rafaello! Piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm - jest bardzo wysoki, wypełnia formę po brzegi. Składniki na spód: 30 g rozpuszczonego masła 90 g ciasteczek* 30 g mielonych migdałów Ciasteczka mielimy na puch przy pomocy blendera. Roztopione masło mieszamy z ciasteczkami oraz mielonymi migdałami.  Dno tortownicy o średnicy 20 cm należy wyłożyć papierem do pieczenia, na który wykładamy pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Plate of Joy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.