
Karmelowy serniczek na ciasteczowym spodzie. Dużo bakali i pyszny sos do polania. spód z ciasteczek: 160 g ciastek kakaowych 50 g masła sernik: 250 g serka mascarpone 125 ml śmietanki kremówki 30 % 800 g sera półtłustego 4 jajka 1 łyżeczka pasty waniliowej 100 g rodzynek 200 g cukru pudru 1 budyń karmel: 120 ml śmietanki kremówki 60 g cukru 60 ml wody 1 łyżeczka masła dekoracja: 70 g mix bakali fiołki czekolada gorzka Spód: Ciastka kruszę blenderem, dodaję roztopione masło i ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...