Karmelowy serniczek na ciasteczowym spodzie. Dużo bakali i pyszny sos do polania. spód z ciasteczek: 160 g ciastek kakaowych 50 g masła sernik: 250 g serka mascarpone 125 ml śmietanki kremówki 30 % 800 g sera półtłustego 4 jajka 1 łyżeczka pasty waniliowej 100 g rodzynek 200 g cukru pudru 1 budyń karmel: 120 ml śmietanki kremówki 60 g cukru 60 ml wody 1 łyżeczka masła dekoracja: 70 g mix bakali fiołki czekolada gorzka Spód: Ciastka kruszę blenderem, dodaję roztopione masło i ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...