Dzisiejszy przepis dedykuję wielbicielom czekolady, a zwłaszcza wszystkim, którzy nie mogą oprzeć się najsłynniejszej szwajcarskiej czekoladzie na świecie, Toblerone. Zapraszam Was na sernik na zimno z Toblerone w roli g ł ó wnej, który dosłownie rozpływa się w ustach. Cheesecake na spodzie z czekoladowych ciasteczek z niezwykle kremow ą mas ą z kawałeczkami miodowo-migda ł owego nugatu Toblerone. Delikatny, aksamitny, lekki jak chmurka, wprost idealny. Polecam serdecznie! **** ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".