SERNIK WIEDEŃSKI

SERNIK WIEDEŃSKI

SERNIK WIEDEŃSKI

Sernik można powiedzieć ekspresowy, bez potrzeby robienia ciasta kruchego na spód. Puszysty z polewą czekoladową.   SKŁADNIKI: (tortownica 24 cm) MASA SEROWA: 1 kg twarogu tłustego trzykrotnie zmielonego 6 jaj 100 g stopionego, ostudzonego masła 1,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy polewa . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masa serowa Żółtka utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym. Partiami dodawać zmielony ser i utrzeć na gładką masę. Następnie stopniowo wle... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, ciasto, tarta, polewa czekoladowa, desery, deser, budyń, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, czekolada, bułki, twaróg, ciasta z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, sernik na czekoladowym spodzie, ciasto z białek , ciasto ucierane , sernik pieczony, sernik z budyniem, sernik bez cukru, tarta czekoladowa, sernik bez pieczenia z twarogu, sernik bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.