Sernik wychodzi kremowy, wysoki, nie opadający i nie pęka. Jest wprost idealny, a smakowanie każdego kolejnego kawałka, pozwala doznać tak zwanego nieba w gębie :) Składniki na tortownicę 18 cm Spód: 100 g ciastek maślanych 15 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego zmielonego przynajmniej dwukrotnie (użyłam sera twarogowego w kiełbasce/osłonce foliowej) 170 ml śmietanki 30 % 4 jajka 3/4 szkl cukru 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżki mąki pszennej kilka kropel esencji waniliowej Polewa: 4 ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...