Przepis na : deser
Składniki: – 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka – ok. 100 g biszkoptów – 400 g borówki kamczackiej – 1 galaretka borówkowa – 2 łyżki żelatyny (spożywczej, uniwersalnej) – 1/2 szklanki mleka – 150 g śmietanki 30% – 1 cukier wanilinowy – 1/2 szklanki cukru pudru Przygotowanie: Przygotować galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu odejmując 50 ml wody. Odłożyć do wystudzenia. Następnie opłukać borówki i dokładnie osuszyć. Na dno tortownicy o śred... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...