Dziś moja propozycja dla tych, którzy nie tolerują laktozy. Przepis wymyśliłam na potrzeby zamówienia. Spód jest na bazie nerkowców, migdałów i daktyli. Masę serową skomponowałam z twarogiem bez laktozy i kaszą jaglaną, z dodatkiem kwaskowatego limoncello, skórki z cytryny, wanilii. Aby nadać aromat dolnej warstwie użyłam daktyli moczonych w wódce, kawy, migdałów i nerkowców. Z informacji zwrotnej od klientki wiem, że sernik spełnił oczekiwania i smakował wszystkim. Więc tym samym z powodzeniem dzielę się z ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.
Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.
Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!