Z zamiarem przygotowania sernika gotowanego nosiłam się bardzo długo. Naczytałam się komentarzy i różnych wpisów, co w efekcie sprawiło, iż nabrałam przekonania, iż za pierwszym razem nie może się udać przygotowanie tego sernika. Zdanie zmieniłam gdy pewnego dnia spojrzałam do książki z tradycyjnymi przepisami. Uznałam i co się okazało słusznie, że do masy serowej z sernika gotowanego należy podejść jak do masy budyniowej. Należy gotować do momentu zgęstnienia(nie dłużej) i cały czas mieszać. W efekcie końcowym...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.