mielone - 47549 przepisów (strona:306/3170)

Kotlety mielone faszerowane pieczarki 170

Kotlety mielone faszerowane(...)pieczarkami  to pomysł na szybki i tani obiad. Kotlety wyszły soczyste i bardzo smaczne. A tu zapraszam na faszerowane fetą  lub  cukinią . Składniki: 500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 2 cebule 1 jajko 1 czerstwa mała bułka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie:  Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Pieczarki, cebulę

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekanka ryżowa z mięsem i warzywami 116

Zapełnijmy michę pyszną, sycącą zapiekanką :). Porcja dla 5-6 osób. Składniki: 2 torebki ryżu ( u mnie jaśminowy) 300 gram mięsa mielonego 1 średniej wielkości cukinia 2 marchewki 2 papryki jedna czerwona i żółta 1 cebula (pokrojona w kostkę) 3 ząbki czosnku ( przeciśnięte przez praskę) puszka pomidorów krojonych 1 kostka rosołowa ( najlepiej warzywna) ser żółty przyprawy do smaku : pieprz, sól(...)papryka słodka i ostra Przygotowanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, Cebulę i czosnek podsmażamy na patelni następnie dodajemy mięso mielone, Do mięsa dodajemy startą na tarce marchewkę, pokrojoną w pół-plasterki cukinię, pokrojoną w paski paprykę i pomidory z puszki, Do mięsa i warzyw wkruszamy kostkę rosołową, podlewamy niewielką ilością wody (warzywa puszczą też

Studencka Micha
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym - gluten free, lactose free, LOW FODMAP 247

diecie bez laktozy, bez glutenu oraz FODMAP ( czym jest dieta FODMAP dowiesz się TUTAJ ). Zapraszam do przygotowań! Składniki na 2 porcje: 1 bakłażan 1 łyżka soli 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 250 g przecieru pomidorowego * 1 łyżka ketchupu * 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka(...)minut -dzięki temu pozbędziemy się goryczki. Płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. 2. W między czasie na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Wrzucamy czerwoną paprykę i smażymy 3 minuty. Dodajemy mięso mielone i miąższ z bakłażana, smażymy aż mięso się zarumieni.  Dodajemy przecier pomidorowy, ketchup, doprawiamy ostrą i słodką papryką, bazylią i oregano. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku

My Culinary Art
Mielone rolady z serowym środkiem owinięte boczkiem 141

przeczytasz o moim ulubionym Pomocniku #EfektSomat 500 g mięsa mielonego z szynki 1 cebula 3 jajka 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki otrąb owsianych 3 łyżki świeżego szczypiorku 1 ugotowana marchewka Sól Pieprz Czosnek granulowany 50 g żółtego sera 100 g wędzonego boczku Olej rzepakowy do skropienia mięsa Mięso mielone przekładamy na miski. Dodajemy posiekaną bardzo drobno

VioletoweKucharzenie
Moussaka 112

sposób, np. w Grecji danie jest warstwowe i podawane na ciepło, a w państwach arabskich spożywa się je na zimno. My szczególnie polecamy wersję na ciepło 🙂 Składniki 500 g mielonego mięsa z szynki nać pietruszki – 1 pęczek 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 duży lub 2 małe bakłażany ok 4-5 ziemniaków 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego puszka(...)stronę). Połowę układamy na ziemniakach, a resztę odkładamy. Podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy do niej 3 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku, podsmażamy jeszcze chwilę i dodajemy mięso mielone, posiekaną natkę pietruszki, mieszamy. Gdy mięso będzie już usmażone na złoto, wlewamy przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Dolewamy białego wina i przyprawiamy cynamonem, tymiankiem, gałką muszkatołową, oregano, solą

CityTaste - Przepisy
Boloński garnek – szybkie i pyszne danie jednogarnkowe 486

jest to świetny przepis jeśli akurat nie mamy zbyt dużo czasu na przyrządzenie obiadu, a chcemy zjeść pożywny i smaczny posiłek. Polecam     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 szklanka niedużego makaronu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 szklanka mrożonego groszku z marchewką 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody lub bulionu przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia(...)majeranek, papryka słodka oraz ostra olej do smażenia     *** Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, mieszamy i dokładamy mięso mielone. Wszystko razem podsmażamy ciągle mieszając *** *** Następnie całość zalewamy wodą lub bulionem i zagotowujemy. Do gotującej się potrawy wrzucamy szklankę mrożonego groszku z marchewką oraz szklankę makaronu- ja użyłam

Blog z Apetytem
Kotlety mielone z pieczoną papryką 78

Mielone w nowej odsłonie. Składniki 700 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego olej do smażenia cebula 2 ząbki czosnku 2 czerwone papryki 1 jajko bułka tarta 2 łyżki pikantnego keczupu sól pieprz majeranek kumin mąka 300 ml bulionu Przygotowanie Papryki opiekłem w piekarniku. Obrałem ze skórek i pestek, drobno pokroiłem. Cebulę i czosnek posiekałem. Na patelni rozgrzałem trochę

R'n'G Kitchen
Cukinia faszerowana mięsem 129

mięsa mielonego (drobiowe lub cielęce) – cebula – sól, pieprz – 400 g passaty pomidorowej – parmezan – olej do smażenia Przygotowanie Cukinię przecinamy wzdłuż na dwie równe części, wydrążamy środek usuwając pestki. Lekko solimy, aby zmiękły. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Następnie dodajemy mięso mielone. Smażymy aż mięso będzie gotowe. Wlewamy passatę

I LOVE LIFE
Papryka faszerowana -A nadzienie zostało zrobione z tego co miałam w lodówce 218

Potrzebne są 4 duże papryki ,ściąć czubek papryki i oczyścić Miałam resztki mięsa mielonego wieprzowego i drobiowego usmażyłam na patelni i doprawiłam przyprawami Znalazłam grzybki maślaki – 2 – oczyścić ,drobno pokroić i z cebulką usmażyć Teraz mięso mielone połączyć z grzybkami ja dałam jeszcze serek łaciaty który zalegał w lodówce i wymieszałam wszystko i doprawiłam. Kupiłam

Moje Wyroby
Czekoladowy sernik z nutellą i orzechami laskowymi 184

laskowych Dodatkowo: 100 g mlecznej czekolady   Ciasteczka mielimy na pył. Łączymy z bardzo miękkim masłem oraz kakao. Powstałą masą wykładamy dno tortownicy o średnicy 24 cm. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do lekkiego schłodzenia. W misie miksera umieszczamy jajka i cukier, chwilę miksujemy. Dodajemy twaróg, mascarpone oraz mielone orzechy, nutellę i roztopioną czekoladę, ponownie krótko miksujemy

Smaki Na Talerzu
Gołąbki z kapusty włoskiej. Przepis krok po kroku. 109

wpisem.   Będziemy wdzięczni JGołąbki z kapusty włoskiej. Przepis krok po kroku. Składniki na 10 gołąbków:   główka kapusty włoskiej 1,5 kg 800 g mielonego mięsa wieprzowego np. szynka, łopatka 1 duża cebula 2 łyżki oleju roślinnego 3 ząbki czosnku 100 g ugotowanego białego ryżu „al dente” 1 łyżka suszonego majeranku 1 l wywaru(...)podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę. Kiedy będzie ciemnozłota, dodaj drobno posiekany czosnek, smaż jeszcze 1-2 minuty. Odstaw do przestudzenia.   W dużej misce wymieszaj mięso mielone, ryż, majeranek, ostudzoną cebulę. Dopraw farsz solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.   Na każdy liść nałóż farsz, zbierz brzegi kapusty do środka i zwiń gołąbki

kuron.com.pl
Mięsno-pomidorowy sos do makaronu 156

mielonego mięsa (np. wieprzowego z łopatki lub karkówki) 200 ml bulionu, rosołu 200 ml sosu/przecieru/passaty pomidorowej 1 łyżka śmietanki 30% lub zwykłej tarty twardy ser bazylia Jeśli nie masz rosołu z dnia poprzedniego najpierw ugotuj bulion (np. rozpuść pół kostki rosołowej w szklance. Pokrój cebulę w kostkę. Zeszklij na dużej patelni. Dodaj starty czosnek i wymieszaj. Dodaj mięso mielone, dopraw solą, pieprzem i oregano i na dużym ogniu smaż przez ok. 15 minut, aż całe mięso będzie obsmażone i zacznie się miejscami rumienić.Wlej gorący bulion i gotuj przez około 15 minut pod przykryciem. W międzyczasie ugotuj makaron w osolonej wodzie. Do mięsa dodaj passatę i gotuj ok. 5 minut. Dodaj trochę śmietany. Podawaj z gorącym makaronem

W kuchni bez szafek
Zupa z kalarepy z pulpecikami 129

świeżego koperku 50 ml śmietany do zupy (bez laktozy) Pulpety: 50 dkg mięsa mielonego z indyka 1 łyżeczka soli pieprz 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 ząbek czosnku Zupa z kalarepy z pulpecikami Jak przygotować zupę z kalarepy z pulpetami. Do miski włożyć mięso mielone, jajko, mąkę ziemniaczaną, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól oraz pieprz

mecooks
Szwedzkie klopsiki 123

kuchni szwedzkiej używa się wielu przypraw, dzięki którym mięso jest aromatyczne i wyraziste w smaku. Gorąco polecam wypróbować te szwedzkie klopsiki - są pyszne! Szwedzkie klopsiki Składniki:  500g mięsa mielonego (użyłam mięsa z indyka) 4 łyżki bułki tartej 0,5 szklanki mleka 0,5 średniej białej cebuli, startej na  tarce o grubych oczkach 1 jajko, lekko ubite(...)odstawić na około 5 minut, aż bułka wchłonie płyn. W razie potrzeby dolać nieco więcej mleka, aby masa była w miarę rzadka.  Do bułki tartej dodać mięso mielone, startą na tarce cebulę, jajko, ziele angielskie, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Mięso dokładnie wyrobić rękoma na jednolitą masę.  Zwilżyć dłonie zimną wodą i formować nieduże pulpeciki

Codzienne Gotowanie
Pulpety z serkiem topionym w sosie koperkowym 252

mięsa mielonego -1 cebula -1 jajko -2 łyżki bułki tartej lub 1 namoczona w mleku i odciśnięta bułka kajzerka -sól, pieprz -majeranek, zioła prowansalskie -1 opakowanie serka topionego w kostce (opakowanie 100 g) * -bułka tarta do obtoczenia kotletów -1-2 łyżki mąki pszennej -olej do smażenia -pęczek posiekanego koperku -natka pietruszki Przygotowanie --> Do miski przekładamy mięso mielone

Marta Gotuje