mielone - 47549 przepisów (strona:305/3170)

Pieczeń z mięsa mielonego przekładana żółtym serem 127

Już Wam pisałam, że uwielbiam domowe pieczenie z mięsa mielonego, więc często je przyrządzam z różnymi dodatkami.  (Tu możecie zerknąć na kilka przykładów - klik .) Tym razem chciałabym zaprezentować prostą, efektowną i co najważniejsze - bardzo smaczną pieczeń przekładaną warstwą żółtego sera.  To doskonała propozycja na ciepło do obiadu lub na zimno do pieczywa.   Obie wersje(...)pyszne, choć mnie najbardziej kusi ciągnący się ser. Polecam na co dzień i od święta!  (Forma o wymiarach około 10 x 20 cm) Warstwa mięsna: 500g mięsa mielonego (u mnie tym razem wieprzowe) 1 cebula 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku (płaskie) 1/2 łyżeczki papryki

Di gotuje
Spaghetti z klopsikami , dzieci to kochają ;) 129

mięsa mielonego , najlepiej mieszane wołowo -wieprzowe 1 jajko 1 łyżka kaszy manny 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula 1 marchew 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziół prowansalskich świeża bazylia do dekoracji tarty parmezan do podania makaron spaghetti , 1 opakowanie sól , pieprz do smaku maka do obtoczenia oliwa z oliwek do smażenia Mięso mielone umieszczamy w misce . Dodajemy

Ogrodnik w podróży
Pulpety z ryżem w sosie grzybowym 127

dodatkiem suszonych grzybów i pieczarek jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Pulpety z dodatkiem ryżu są bardzo syte. U nas taki obiad znika bardzo szybko! Pulpety: 300 g mięsa mielonego z szynki 50 g ugotowanego ryżu 2 jajka 3 łyżki bułka tartej 1 cebula Sól Pieprz Czosnek granulowany 2 łyżki natki pietruszki 1,5 litra bulionu drobiowego 2 liście laurowe(...)ziela angielskiego 2 marchewki Sos grzybowy: 1 cebula 150 g pieczarek Garść suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 0,5 szklanki wody 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki pszennej Mięso mielone łączymy z ugotowanym ryżem oraz natką pietruszki. Dodajemy posiekaną w kosteczkę cebulkę. Wbijamy jajka i wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Z wyrobionej masy formujemy

VioletoweKucharzenie
Kotlety mielone z buraczkami 102

Mielone z buraczkami. Dwa w jednym. 1 większy burak, ok. 150 g 3 większe ziemniaki, ok. 300 g 180 g mięsa mielonego z kurczaka lub indyka 2 jajka pieprz i sól Buraka i ziemniaki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy przyprawy i jajka, mieszamy. Następnie dodajemy mięso i ponownie mieszamy, do czasu uzyskania jednolitej masy

Kucharzyca
JAGLANE GOŁĄBKI Z MIĘSEM I MŁODEJ KAPUSTY 118

lubię je przygotować na zapas i czasami zamrozić na czarną godzinę 😉 Idealna propozycja na lekki, letni obiad... Składniki: 2 główki młodej kapusty 2 szklanki kaszy jaglanej 500 g mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko pęczek koperku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz 1 drobiowa kostka bulionowa 500 ml soku pomidorowego(...)kasza wchłonie całą wodę. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy na około 15-20 min. Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno siekamy za pomocą noża lub w rozdrabniaczu. Mięso mielone przenosimy do miski, dodajemy cebulę z czosnkiem, jajko oraz przyprawy: sól, pieprz, sos sojowy i majeranek. Wyrabiamy dokładnie mięso i na końcu dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz posiekany

Kuchnia MagdaLeny
Gołąbki z kaszą w kapuście włoskiej 106

piekarnika - takie lubię najbardziej. Bardzo polecam!  GOŁĄBKI Z KASZĄ W KAPUŚCIE WŁOSKIEJ -  PRZEPIS składniki na ok. 14 sztuk 1 główka kapusty włoskiej  farsz 500 g mielonej wieprzowiny 200 g ugotowanej kaszy bulgur 120 g ugotowanej kaszy gryczanej 1 średnia cebula, 1 łyżeczka soli - lub do smaku pieprz ostra papryka ( dałam w płatkach) - do smaku 1 łyżka(...)masło do smażenia na sos 500 ml rosołu, 250 g pomidorów z puszki sól, pieprz. przygotowanie Cebule obrać, posiekać, przesmażyć na maśle na zloty kolor. Przygotować farsz: połączyć mielone mięso z kaszami, dodać przesmażoną cebule, posiekany czosnek, pietruszkę, pomidory sól, pieprz. Dokładnie wymieszać. Kapustę opłukać, obrać z wierzchnich liści, liście zachować. Wyciąć głąb. Główkę zalać wrzątkiem, gotować

Stare Gary
Pulpety jaglane w sosie pomidorowym 108

sprawi, że danie jest bardzo treściwe, smaczne i lekkostrawne. [embed]https://youtu.be/YetiDFo5_Mc[/embed] Składniki na pulpety jaglane w sosie pomidorowym z warzywami: 100 g kaszy jaglanej suchej 300 g mielonego mięsa (dałam wieprzowe, może też być z indyka) 2 ząbki czosnku mały pęczek natki pietruszki jajko sól, pieprz, ostra papryka, pieprz ziołowy, suszone pomidory (przyprawa)   NA SOS: szklanka(...)papryka czerwona sól, pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany, pieprz ziołowy Przygotowanie Kaszę gotujemy w osolone wodzie do miękkości wg instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Do kaszy dodajemy mięso mielone, posiekaną natkę pietruszki, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie, aż powstanie jednolita masa. Z masy formujemy pulpety wielkości mandarynki. Smażymy je na oleju

e-PrzepisyKulinarne
TORT MIĘSNY (keto, LCHF, bez glutenu) 138

plastrami boczku wygląda fantastycznie i doskonale smakuje. Jeśli spodobała Wam się rolada serowa to ten przepis też powinien przypaść Wam do gustu. Składniki – tort mięsny: 1 kg mięsa mielonego wołowego lub po 1/2 kg mięsa wołowego i wieprzowego np z łopatki ( u mnie wołowe) 700 g pokrojonego w cienkie i długie plastry boczku surowego lub wędzonego(...)głęboką patelnię bez rączki, którą można wstawić do piekarnika. Formę wyłożyć pokrojonym w plastry boczkiem wędzonym tak by brzegi wystawały poza nią i można było nimi owinąć babkę. Mięso mielone wyrobić z dodając sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą oraz inne ulubione przyprawy o czystym składzie (be cukru). Gotowym mięsem wypełnić dokładnie formę Przygotować sos z przecieru pomidorowego

Ola la LCHF
Ciasto na jogurcie czyli pierogi i pyszne nadzienie 106

ostatnich sztuk to postanowiłam je wrzucić do gorącego oleju i zobaczyć co z tego wyniknie i to było to ! Zaczęło się od tego, że dzień wcześniej kupiłam mięso mielone aby zrobić zupę gołąbkową, ale ponieważ zmieniły mi się plany i szukałam czegoś innego. Tak aby nie był to makaron, ryż, kasza i wtedy przypomniałam sobie o genialnym przepisie(...)odstawiłam na chwilę i zajęłam się farszem.   Farsz 50 dkg zmielonej łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku 3 cebule 2 nieduże marchewki 1 część selera naciowego pieprz sól łyżeczkę mielonej kozieradki 1 łyżeczkę słodkiej czerwonej papryki łyżkę oregano   Czosnek, cebulę i marchewkę obrałam i zmiksowałam w małym blenderze. Selera pokroiłam na drobne kawałeczki i dodałam do mięsa

Kuchnia na wzgórzu
Kostka Rocher 535

minie pewnie jednak trochę czasu zanim zdecyduję się upiec je kolejny raz;) Biszkopt: 8 jajek 180 g drobnego cukru do wypieków 120 g mąki 40 g kakao 200 g mielonych orzechów laskowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Krem orzechowy: 500 g serka mascarpone ok 350-400 g nutelli (dałam mniej) 100 g mlecznej czekolady 60 g drobno(...)mlecznej czekolady 13-4 łyżki kremówki Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając na początku szczyptę soli. Stopniowo dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Mieszamy ze sobą mielone orzechy, przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, dodajemy stopniowo do masy jajecznej, mieszamy delikatnie szpatułką. Przygotowane ciasto wylewamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaki Na Talerzu
Jednogarnkowe klopsiki z makaronem w sosie koperkowym 378

makaronem w sosie koperkowym Dziś polecam bardzo proste, szybkie i mega smaczne danie jednogarnkowe. Przygotowanie takiego obiadu zajmie nam około pół godziny     Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej lub kaszki manny przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek 1 szklanka makaronu (u mnie(...)kolorowe mini rurki) pół pęczka koperku 0.5 litra bulionu warzywnego lub mięsnego 0,5 szklanki kwaśnej śmietany 0,5 szklanki mąki olej do smażenia       *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą i przyprawami – do smaku *** *** Z masy mięsnej formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju

Blog z Apetytem
Drożdżowa rolada z mięsem mielonym, kapustą i grzybami 132

drożdży 400 g mąki pszennej typ 500 1 łyżeczka soli 1 duże jajko 80 g masła Farsz: 1 garść suszonych grzybów 200 g pieczarek 1 duża cebula 300 g mielonego mięsa wieprzowego oliwa 500 g kiszonej kapusty 1 płaska łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka kminku sól, pieprz Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka sezam WYKONANIE Farsz: Grzyby zalać niewielką(...)grzybów, dolać wody, tak aby kapusta była nią przykryta, dodać kminek, majeranek i ugotować do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzić z wody i umieścić z powrotem w garnku.  Mięso mielone przełożyć do głębokiej patelni. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, po czym dodać do mięsa. Całość polać oliwą i włączyć palnik. W międzyczasie umyć i pokroić pieczarki

Passions hobbies life
Rolada z mięsa mielonego z jajecznym farszem 132

zrobić z mielonego jeśli zwykłe kotlety mielone stały się już nudne? Polecam zrobić roladę z nadzieniem np jajecznym lub pieczarkowym. Nadzienia możecie wymyślać jakie tylko chcecie, każde fajnie pasuje. Roladę wystarczy upiec w keksówce i mamy fajny, kolorowy, niebanalny obiad albo element zimnej płyty na święta, czy przyjęcie urodzinowe. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pieczone gołąbki – na dużą ilość osób 2356

jeśli macie do obsłużenia np. komunię – wystarczy zrobić podwójną porcję na dwie blachy. Pieczone gołąbki na pewno będą hitem. Pieczone gołąbki – farsz: 1,2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 torebki ryżu 1 bułka kajzerka namoczona w wodzie 1 duża cebula 1 jajko 3 łyżki koperku 1 łyżka oleju do smażenia sól, pieprz Sos pomidorowy(...)podany na opakowaniu. Bułkę namaczamy w wodzie, aż do miękkości i odciskamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, aż do zeszklenia. Do dużej miski wkładamy mięso mielone, dodajemy ugotowany i przestudzony ryż, podsmażoną cebulę, odciśnietą bułkę, surowe jajko i posiekany koperek. Solidnie solimy i pieprzymy. Wyrabiamy ręką przez 2-3 minuty, aby masa się napowietrzyła

Poezja smaku
Serowy garnek 169

Składniki: 500 gram mięsa mielonego 1 duża cebula 1 por 2 szklanki makaronu świderki 100 gram serka topionego ( śmietankowy) 10 dkg żółtego sera 3 – 3,5 szklanki wody kostka rosołowa natka pietruszki 3 łyżki mąki sól i pieprz do smaku Przygotowanie: W garnku podsmażamy na oleju posiekaną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso mielone, opruszamy je mąką

Studencka Micha