tygodnia była już podsuszona, pięknie pachniała, nadawała się do spożycia. A jaki ma smak ta kiełbasa? – podobny nieco do suszonego schabu . Doskonale nadaję się jako obkład na kanapki lub podgryzana solo, pokrojona w cienkie plasterki. Można ją przechowywać nawet kilka miesięcy. Polecam! The post Kiełbasa suszona dojrzewająca. Kiełbasa palcówka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDomowe wędliny przygotowuję nie tylko od święta, Na co dzień staram się, aby na naszych kanapkach były wędliny czy przetwory mięsne zrobione w domu. Dzisiaj chciałam się z Wami podzielić przepisem na domowy baleron. Do jego przygotowania nie potrzebujemy żadnych specjalnych urządzeń, wystarczy rękaw foliowy do pieczenia i garnek.Inspiracja Cincin.cc.Na blogu znajdziecie również
Kulinarne przygody Gatitydość często. Kiedy zabraknie masła, albo zbyt późno jest wyjęte z lodówki i trudno je rozsmarować, wtedy często sięgamy własnie po majonez. Oczywiście, do kanapki z powidłami nie będzie on pasował ;) Ale do wędlin, pasztetów czy pomidora jest rewelacyjny. Najprościej jest otworzyć słoik kupionego majonezu, ale to pójście na skróty, prawda? A w naszej kuchni
Codzienna kuchnia niecodziennaMozzarellę ostatnio dodaję do wszystkiego, kanapek, sosów i mięs. Tym razem połączyłam ją z makaronem i świeżymi pomidorami. Całość obowiązkowo z bazylią. Szybki i pyszny sposób na obiad czy ciepłą kolację. Składniki :* 200g dowolnego makaronu - u mnie muszelki* 300g świeżych pomidorów rzymskich* 2 łyżki oliwy z oliwek* ząbek czosnku * kulka mozzarelli* świeża bazylia* sól, pieprz do smakuPrzygotowanie :Makaron ugotować
Magiczne Życie MartySzybki i prosty sposób na pyszny sos czosnkowy. Odkąd stał się modny nie wyobrażam sobie kawałka pizzy bez ściekającego z niej gęstego i pachnącego dipu
Słodka StronaRoladki z łososia wędzonego to efektowna i smaczna przekąska. Do tego pięknie prezentuje się na stole i ozdobi każde przyjęcie. Można je podawać na mini kanapkach lub jako oddzielną przystawkę.Roladki z Łososia Wędzonego - Składniki:200 g łososia wędzonegoopakowanie kremowego serka (ok. 200 g)przyprawy: koperek suszony, gorczyca w proszku, sól, pieprz, słodka papryka2 łyżki musztardyłyżka majonezuczarny sezam (opcjonalnie)Roladki
Słodka StronaKurczakburger to obecnie jedna z najpopularniejszych kanapek z sieci restauracji McDonald's. Soczyste, chrupiące i pikantne mięsko z kurczaka w delikatnej bułeczce wraz z ostrym sosem i sałatą lodową do propozycja dla fanów fast food'ów w nieco łagodniejszej wersji. Na szczęście mając ochotę
Słodka StronaUrocze pingwinki można bardzo prosto przygotować z mozzarelli, oliwek i marchewki. Pięknie prezentują się jako dodatek na półmiskach, odrębna przekąska, a także jako dekoracja np. kanapki lub sałatki. Zachwycą się nimi szczególnie dzieci, a możliwe, że i dorośli nie przejdą obok nich obojętnie.Pingwinki z Mozzarelli i Oliwek - Składniki:opakowanie mini mozzarellimarchewkaczarne oliwkiponadto:wykałaczkiPingwinki z Mozzarelli i Oliwek - Sposób przygotowania
Słodka StronaBiedroneczki mogą posłużyć jako dekoracja na półmiski, dodatek do sałatki lub jako zwieńczenie kanapek.Z pewnością najwięcej fanów będą miały wśród dzieci jednak niektórym dorosłym możliwe, że
Słodka StronaZinger to jedna z popularniejszych kanapek, które spotkamy w KFC. Zinger to rodzaj burgera z chrupiącą, soczystą, pikantną polędwiczką, świeżą sałatą oraz dodatkiem majonezu.Klasycznego Zingera możemy dość łatwo przygotować samodzielnie w domu. Ten domowy nie odbiega smakiem od kupionego w restauracji, a poza tym mamy pewność, że wiemy co jemy. Bułeczki do Zinger'ów możemy upiec z poniższego przepisu
Słodka Stronarazem przed wami danie nie z kurczakiem, wołowiną czy kaczka,a ze zwykłą wędzona parówką :). My w domciu parówki lubimy, gotowane, smażone i nawet na kanapki, więc to tyle słowem wstępu. Składniki:opakowanie parówek3 czerwone papryki3 sztuki wszędobylskiej cebuliłyżeczka oliwy do podsmażania2 łyżki przecieru pomidorowegosól/pieprz2 szklanki kaszy kuskusWykonanie:Parówki kroimy w grubsze kawałeczka, obsmażamy na oliwie i przerzucamy
Moje pyszne gotowanietaką do naleśników, i smażyć po 2 minutki z każdej strony. Przekładać na talerzyk.Smacznego :)Jak widać "chlebek sodowy", można zjadać sam, na słodko z dżemem , oraz jako chlebek pod kanapkę. Pasuję fantastycznie do wszystkiego :).*Informacje na temat placuszków zaciągnięte z Wikipedii :)*Ta łyżka cukru niech was nie odstrasza, bo nie jest w ogóle wyczuwalnaBiorę udział w tej akcji
Moje pyszne gotowaniemoja ulubiona pasta na kanapki. Zawsze robię ją w dużych ilościach, bo szybko znika ;) polecam, bo jest naprawę smaczna!Składniki:1 puszka tuńczyka w oleju4 jajkaszczypiorek1-2 łyżki majonezusól, pieprzSposób przyrządzenia:Jajka gotujemy na twardo, a następnie gdy przestygną należy je pokroić w kosteczkę. Do jajek dodajemy tuńczyka z puszki (olej odlewamy), szczypiorek kroimy i dodajemy do reszty. Na koniec
upichcickremówki250 ml mleka 3,2%ok. 1 łyżki mielonego imbiru Sposób przyrządzenia:Na początek kroimy chałkę na kromki, każdą smarujemy masłem i dżemem. 2 kromki składamy tak jak kanapki, a następnie dzielimy je na pół i dość przylegle układamy w naczyniu żaroodpornym. Do osobnej miski wlewamy kremówkę i mleko, wbijamy jajko i żółtka oraz 2 łyżki cukru. Całość
upichcicprogramu kulinarnego „Pyszne” Anny Starmach dotyczące grillowania. Jak zwykle Ania pokaże szybkie, często nietypowe ale proste w wykonaniu przepisy.W programie podano następujące przepisy na potrawy z grilla:kanapka z grillowanym rostbefem oraz warzywamidomowy sos barbecuekarkówka w dwóch odsłonach, czyli w dwóch pysznych marynatachgrillowane owoce z salsą miętową
WojnaNaSmaki.pl