Narobiłam smaka samym zdjęciem , co?! ;) Czasami jest tak , że nudzą nam się zabierane codzienie do pracy kanapki czy drożdżówki , a nie mamy możliwości zjeśc ciepłego obiadu. Ja należę właśnie do tego grona :( Staram się nie narzekac jednak i często przyrządzam sobie przeróżnego rodzaju placuszki , naleśniki , bułki czy też innego łatwe do zabrania smakołyki. Tym razem postawiłam na drożdżowe muffiny
Ostra na Słodkobiały i zawsze mam go w lodówce!Staram się jeść go kilka razy w tygodniu i to nie tylko na „surowo” , ale również w postaci past na kanapki … racuszków np. TYCH … SERNIKÓW ( to wiadomo ;) ) , ale też właśnie w postaci takich knedelków.Robi się je w 15 minut i smakują rewelacyjnie!DO tego pyszny sos żurawinowy
Ostra na SłodkoWiększośc z nas wykorzystuje pesto jako dodatek do makaronu.Ja chciałabym dziś Wam pokazac co jeszcze możemy przyrządzic z jego dodatkiem.Soczysty filet z kurczaka zapiekany w aromatycznym
Ostra na Słodkoiście ” królewskiego ” charakteru!Sprawdzą się nie tylko jako obiad ( np. z ziemniaczkami i ulubioną surówką ) , ale też jako ” wkładka ” do bułki … czy mięso na kanapkę. SKŁADNIKI:- filet z kurczaka – 2 x 150g- pesto rosso Provitus – 80 g- mozzarella – 100 g- oliwa – 50 ml- sól , pieprz- bazyliaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Mięso oczyszczamy , delikatnie rozbijamy
Ostra na Słodkosałatek , zup czy też sosów nadaje ostrego posmaku , dzięki czemu świetnie rozgrzewa.U mnie w domu bardzo często gości zarówno sos chrzanowy ( z białą kiełbaską ) i zupa chrzanowa.Dekoruję nim kanapki i jajka.Bardzo lubię też chrzany smakowe ( z żurawiną czy też wasabi ) , które w swojej ofercie ma np. marka Provitus.Dziś mam dla Was przepis na niesamowicie smaczną sałatkę , która
Ostra na Słodkoogromną wielbicielką Rafaello , więc to właśnie po kokos i migdały sięgam najczęściej.Kuleczki Rafaello już dla Was miałam , ciasto też , więc dziś niech będzie inna wersja tego przysmaku.Krem na kanapki!Przepyszny krem z białej czekolady połączony z chrupiącymi płatkami migdałów i dużą ilością kokosu zachwyci podniebienia nie tylko dzieciaków.Śniadanie w takim wydaniu z całą pewnością poprawi humor na cały
Ostra na Słodkoprzez UE ( inf. ze strony http://tatar.suempol.pl/ ) MOJA OCENA:* Fajne , eleganckie opakowanie kryje w środku 100 g świeżego, niesamowicie delikatnego i aksamitnego łososia.* Świetnie nadaje się do przygotowywania kanapek , imprezowych przekąsek , naleśników , roladek , sushi … czy tak jak u mnie placuszków z jego dodatkiem.* Są świetnym pomysłem na przystawkę przed eleganckim obiadem! * Mięso jest niesamowicie smaczne!!!* Delikatne , świeże , niezwykle
Ostra na Słodkonigdy nie mam go dosyć!Połączenie przepysznych śliwek węgierek z czekoladą i wanilią tworzy fantastyczną całość, która zachwyca przy każdym kęsie!„Czekośliwkę” można zajadać na kanapki … do naleśników … do ciast i deserów.Smakuje obłędnie! SKŁADNIKI:* śliwki węgierki – 2 kg* cukier – ok. 200 g* czekolada deserowa – 100 g* kakao – 3 łyżki* woda
Ostra na SłodkoA tym razem coś z myślą o tym , co lubią sobie mięskiem dogodzić.Ja , choć wiecie , że do wielbicieli mięsa szczególnie nie należę , to od czasu
Ostra na Słodkotygodnia była już podsuszona, pięknie pachniała, nadawała się do spożycia. A jaki ma smak ta kiełbasa? – podobny nieco do suszonego schabu . Doskonale nadaję się jako obkład na kanapki lub podgryzana solo, pokrojona w cienkie plasterki. Można ją przechowywać nawet kilka miesięcy. Polecam! The post Kiełbasa suszona dojrzewająca. Kiełbasa palcówka appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDomowe wędliny przygotowuję nie tylko od święta, Na co dzień staram się, aby na naszych kanapkach były wędliny czy przetwory mięsne zrobione w domu. Dzisiaj chciałam się z Wami podzielić przepisem na domowy baleron. Do jego przygotowania nie potrzebujemy żadnych specjalnych urządzeń, wystarczy rękaw foliowy do pieczenia i garnek.Inspiracja Cincin.cc.Na blogu znajdziecie również
Kulinarne przygody Gatitydość często. Kiedy zabraknie masła, albo zbyt późno jest wyjęte z lodówki i trudno je rozsmarować, wtedy często sięgamy własnie po majonez. Oczywiście, do kanapki z powidłami nie będzie on pasował ;) Ale do wędlin, pasztetów czy pomidora jest rewelacyjny. Najprościej jest otworzyć słoik kupionego majonezu, ale to pójście na skróty, prawda? A w naszej kuchni
Codzienna kuchnia niecodziennaMozzarellę ostatnio dodaję do wszystkiego, kanapek, sosów i mięs. Tym razem połączyłam ją z makaronem i świeżymi pomidorami. Całość obowiązkowo z bazylią. Szybki i pyszny sposób na obiad czy ciepłą kolację. Składniki :* 200g dowolnego makaronu - u mnie muszelki* 300g świeżych pomidorów rzymskich* 2 łyżki oliwy z oliwek* ząbek czosnku * kulka mozzarelli* świeża bazylia* sól, pieprz do smakuPrzygotowanie :Makaron ugotować
Magiczne Życie MartySzybki i prosty sposób na pyszny sos czosnkowy. Odkąd stał się modny nie wyobrażam sobie kawałka pizzy bez ściekającego z niej gęstego i pachnącego dipu
Słodka StronaRoladki z łososia wędzonego to efektowna i smaczna przekąska. Do tego pięknie prezentuje się na stole i ozdobi każde przyjęcie. Można je podawać na mini kanapkach lub jako oddzielną przystawkę.Roladki z Łososia Wędzonego - Składniki:200 g łososia wędzonegoopakowanie kremowego serka (ok. 200 g)przyprawy: koperek suszony, gorczyca w proszku, sól, pieprz, słodka papryka2 łyżki musztardyłyżka majonezuczarny sezam (opcjonalnie)Roladki
Słodka Strona