taką do naleśników, i smażyć po 2 minutki z każdej strony. Przekładać na talerzyk.Smacznego :)Jak widać "chlebek sodowy", można zjadać sam, na słodko z dżemem , oraz jako chlebek pod kanapkę. Pasuję fantastycznie do wszystkiego :).*Informacje na temat placuszków zaciągnięte z Wikipedii :)*Ta łyżka cukru niech was nie odstrasza, bo nie jest w ogóle wyczuwalnaBiorę udział w tej akcji
Moje pyszne gotowaniemoja ulubiona pasta na kanapki. Zawsze robię ją w dużych ilościach, bo szybko znika ;) polecam, bo jest naprawę smaczna!Składniki:1 puszka tuńczyka w oleju4 jajkaszczypiorek1-2 łyżki majonezusól, pieprzSposób przyrządzenia:Jajka gotujemy na twardo, a następnie gdy przestygną należy je pokroić w kosteczkę. Do jajek dodajemy tuńczyka z puszki (olej odlewamy), szczypiorek kroimy i dodajemy do reszty. Na koniec
upichcickremówki250 ml mleka 3,2%ok. 1 łyżki mielonego imbiru Sposób przyrządzenia:Na początek kroimy chałkę na kromki, każdą smarujemy masłem i dżemem. 2 kromki składamy tak jak kanapki, a następnie dzielimy je na pół i dość przylegle układamy w naczyniu żaroodpornym. Do osobnej miski wlewamy kremówkę i mleko, wbijamy jajko i żółtka oraz 2 łyżki cukru. Całość
upichcicprogramu kulinarnego „Pyszne” Anny Starmach dotyczące grillowania. Jak zwykle Ania pokaże szybkie, często nietypowe ale proste w wykonaniu przepisy.W programie podano następujące przepisy na potrawy z grilla:kanapka z grillowanym rostbefem oraz warzywamidomowy sos barbecuekarkówka w dwóch odsłonach, czyli w dwóch pysznych marynatachgrillowane owoce z salsą miętową
WojnaNaSmaki.plCzasem pieczemy mięsa i podajemy jego plastry z sosem na obiad. Czasami pieczemy i zjadamy na zimno na kanapkach. Warto pokusić się i zamarynować mięso wcześniej nie tylko z suchymi przyprawami.Marynata, którą chcę dziś polecić świetnie sprawdza się do przyrządzania dziczyzny i wołowiny. Znalazłam ten przepis wiele lat temu, chyba wtedy, gdy przygotowywałam pierwsze urodziny córki. Dostałam wtedy sporo dziczyzny
Codzienna kuchnia niecodziennagotowania można włożyć na chwilę kawałek boczku (nie pokrojonego), żeby się sparzył i oddał trochę swojego smaku. Po kilku minutach można go wyjąć. Po wystudzeniu można go wykorzystać na kanapki lub do jajecznicy ;)Ugotowaną fasolę lekko obsmażyć na maśle. Niech tylko się zazłoci, to wystarczy. Do wywaru dodać rozdrobnione warzywa oraz podsmażoną fasolę. Posolić do smaku i delikatnie gotować
Codzienna kuchnia niecodziennarównież owinięte ściereczką.Jak wykorzystuję je?Przygotowuję z nich na przykład tortillę...Przepis dorzucam do akcji Odchudzamy nasze dania, gdyż jest to zdrowa alternatywa dla tradycyjnych kanapek. Piekąc mniejsze placuszki możemy ich użyć zamiast chleba czy bułek kupionych w sklepie. Spróbujcie, na pewno Wam zasmakują takie kanapeczki :) Przygotowanie takich placków nie jest ani trudne, ani specjalnie pracochłonne
Codzienna kuchnia niecodziennaprzepadam za typowymi śniadaniami czy kolacjami. Myślę tutaj o tradycyjnych kanapkach. Wolę jakąś sałatkę zrobić albo grzanki "z czymś". Od jakiegoś czasu nie kupuję w ogóle pieczywa, lecz piekę sama w domu. Powoli dochodzę do takiej wprawy, że te bułki czy chlebki pieką się jakoś tak przy okazji i same :D No a skoro lubię własnoręcznie
Codzienna kuchnia niecodziennaostrym nożem. Podawać na gorąco lub na zimno, z ulubionym sosem.Nie traktujcie mojego przepisu jako coś, czego musicie się dokładnie trzymać. To jest tylko propozycja, pomysł na ciekawie podane kanapki :) Komponujcie składniki i przyprawy w dowolny sposób. No i wybaczcie jakość zdjęć :) Robiłam je już jakiś czas temu, na szybko i wieczorem :)Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennazbyt rzadki, gdyż będzie spływał z ziemniaków. Dodać posiekany szczypiorem i pokrojoną dowolnie rzodkiewkę. Wszystko razem wymieszać - nie solić. Na upieczone ziemniaki nakładać twarożek. Można zajadać jak mini-kanapki, na gorąco i na zimno. Przygotowane z małych ziemniaków mogą być podane jako imprezowa przekąska.No to witaj wiosno! :)Smacznego!Powyższy wpis bierze udział w konkursie organizowanym przez portal
Codzienna kuchnia niecodziennadłużej. Pyszne, delikatne w strukturze placuszki, które można zjadać "suche" jak i z dodatkami. W moim domu często zastępują klasyczny chleb, kiedy mam ochotę na oryginalną kanapkę. Przygotowanie chlebków pita nie jest trudne, ani bardzo pracochłonne, więc polecam Wam taki pachnący zamiennik klasycznego chleba.Dzisiejsze moje chlebki pita przygotowałam z przepisu Liski - oryginał znajdziecie
Codzienna kuchnia niecodziennabyć bazą do wielu kombinacji smakowych. Wiem, że zagości u mnie na dłużej, bo wykorzystać je można nie tylko na słony podwieczorek czy jako klasyczny chlebek na kanapkę do pracy. Można też go podać do zupy-krem, to będzie smaczna i sycąca alternatywa dla zwyczajnej pajdy chleba czy bułki. Dobór dodatków to zabawa smakami. Zachęcam Was do eksperymentowania
Codzienna kuchnia niecodziennaStandardowo na śniadania w przeciętnym polskim domu jada się kanapki. Tak już się przyjęło w naszej kulturze, że bez chleba ani rusz. Ale nawet zwyczajny chleb można podawać w niebanalny sposób, kolorowo, sycąco i smacznie. Zapraszam Was zatem na grzankę ze szpinakiem. Można ją podać nie tylko na śniadanie, na kolację również
Codzienna kuchnia niecodziennatyle, co tego lata. Piwnica zapełnia się różnymi kolorami i smakami. Będzie smaczna zima ;)Dżemy jada się chyba w każdym domu. Jeśli nie na kanapkach, to z naleśnikami czy przekładając ciasta: od kruchych tart po torty. Własny dżem jest przede wszystkim zdrowy, bo wiadomo, że nie ma w nim chemii, a do przygotowania użyliśmy
Codzienna kuchnia niecodziennaciepło :)Z podanej porcji wychodzi sporo takich drożdżówek. Można je przechowywać jak tradycyjne pieczywo przez kilka dni - o ile tyle przetrwają ;)Polecam je zamiast tradycyjnej kanapki do szkoły czy pracy. Wspaniale komponują się z zupami krem jako dodatek.Smacznego
Codzienna kuchnia niecodzienna