ciasto - 162258 przepisów (strona:306/10818)

Kruche ciasto z jabłkami i bakaliami 62

Pyszne i proste ciasto na podwieczorek czy dla niespodziewanych gości. Zagniatamy ciasto, wałkujemy, przekładamy do blaszki, na ciasto wykładamy jabłka i migdały i do piekarnika. Pieczemy, studzimy, kroimy i gotowe. Ostatnio bardzo lubię przygotowywać takie proste ciasta, takie do wykonania w kilka chwil. Ciasto kruche wzbogaciłam o skórkę cytrynową i to był dobry pomysł. Upieczcie i Wy takie ciasto(...)Potrzebujemy:   Na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 2 jajka 20 dag masła 82 % ( ewentualnie margaryny do pieczenia ) pół szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag skórki cytrynowej od HELIO   Dodatkowo: 2 duże jabłka 2-3 łyżki płatków migdałowych od  HELIO mąka pszenna do posypania stolnicy       Wykonanie pysznego ciasta

Izabelawkuchni
Sernik z brzoskwiniami i bezą na kruchym spodzie. 82

się z Wami przepisem na sernik idealny. Sernik z brzoskwiniami i bezą to jeden z moich ulubionych serników. Delikatny, kremowy i puszysty sernik na kruchym spodzie. Rewelacja! Składniki: Kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła 3 łyżki cukru pudru 4 żółtka Masa serowa: 1 kg twarogu tłustego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jajka(...)puszka brzoskwiń po 411 g każda Cukier puder do posypania Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku. Wykonanie: Sernik najlepiej jest zacząć od zrobienia kruchego ciasta : do miski wsypać mąkę, dodać cukier puder, proszek, masło i całość posiekać nożem, aż uzyskamy efekt kruszonki. Następnie do ciasta dodać żółtka i zagnieść na gładkie spójne ciasto. Zagniecione ciasto podzielić

Pani M - kuchnia smakowita
Słodko-słony wywiad dla VIVA! 55

kuchni, że coś nam nie wychodzi. Sernik miał być puszysty i lekki jak chmurka, a wyszedł suchy i ciężki. Beza nie chce się ubić lub nie twardnieje, a ciasto drożdżowe wcale nie wygląda jakby miało wyrosnąć… Co zrobić, kiedy gotowanie nie idzie po Twojej myśli? Cennych kuchenny wskazówek udziela Renata Czelny-Kawa – autorka książki „Serniki słodkie i wytrawne” oraz(...)Sernik to wymagający wypiek. Aby się udał, musi być spełniony szereg czynników, jednak najważniejszą rzeczą są wysokiej jakości produkty. Przede wszystkim dobry, prawdziwy twaróg, który stanowi bazę tego wdzięcznego ciasta. Nie bez znaczenia są także jajka ze sprawdzonego źródła, cytrusowe zapachy, świeżo starta skórka z cytryny i pomarańczy, ziarenka wanilii… Mając dobre składniki i pewną wiedzę, jesteśmy na prostej

Raj dla Podniebienia
Ciasto Snickers 394

Ciasto snickers wzorowane na dobrze każdemu znanym batoniku z dużą ilością orzechów i masy krówkowej. Ta smaczna i słodka przekąska przygotowana jest w wersji bez pieczenia. Można ją przygotować w kilka chwil i cieszyć się jej smakiem przez długi czas. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto snickers bez pieczenia to jedno z najlepszych i najłatwiejszych ciast, jakie(...)znam. Do jego przygotowania potrzebujemy herbatników kakaowych, słonych krakersów, masy krówkowej, orzeszków ziemnych oraz masy śmietanowej. Całość idealnie do siebie pasuje i tworzy wyśmienite ciasto, któremu ciężko się oprzeć! To smakowite ciasto snickers to idealny deser na każdą nadarzającą się okazję. Będzie idealnym pomysłem na ciasto na święta, czy też różnego rodzaju domowe imprezy. Jestem pewna

Przepiski.pl
Drożdżówka z kremem czekoladowym lub dżemem 73

Przygotowanie 20 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 260 kcal Domowe drożdżówki z mąki pszenno – żytniej. Puszyste, słodkie drożdżówki nadziane kremem czekoladowym i owocowym dżemem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: CIASTO NA DROŻDŻÓWKI 650 g mąki pszennej (lub mieszanki mąki pszennej i żytniej) 300 ml ciepłego mleka 14 g drożdży instant 40 g cukru 1 całe jajko 4 żółtka(...)drożdże oraz cukier. Następnie dodajemy ciepłe mleko (nie gorące). Wszystko mieszamy łyżką, aby nam się składniki wstępnie połączyły. Później dodajemy jajko, żółtka oraz masło miękkie. Całość zagniatamy na jednolite ciasto – ważne, aby zagniatać do momentu gładkiej konsystencji ciasta. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Gotowe ciasto dzielimy na 20 kawałków. Jeśli chcemy większe drożdżówki to dzielimy na mniej kawałków

ProstePesto.pl
Wołowina i nerki pod ciastem francuskim 59

Wołowina i nerki pod ciastem francuskim czyli angielskie steak and kidney pie , to niezwykle popularne danie, którym Anglicy zajadają się od lat. Danie to jest połączeniem smażonych kawałków wołowiny i nerek z cebulą oraz przyprawami takimi jak sos Worcestershire, pieprz oraz sól. Uduszone mięso zapieka się pod warstwą ciasta francuskiego i serwuje z warzywami z wody bądź z grilla oraz(...)ziemniakami. Jeśli nie robiliście jeszcze tego dania to mam nadzieję, iż skusicie się na poniższy przepis na wołowinę i nerki pod ciastem francuskim . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Ciasto z wołowiną i nerkami Składniki na wołowinę i nerki pod ciastem francuskim. 40 dkg nerek wołowych 80 dkg udźca wołowego 20 dkg cebuli 4 łyżki

MeCooks
Ciasto Sułtana 760

Ciasto Sułtana to jeden z moich ulubionych wypieków. Jest bardzo delikatne w smaku, puszyste, wręcz rozpływa się w ustach. Przepis na ciasto jest bardzo prosty, dlatego gorąco zachęcam Was do przygotowania go w swoim domu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt kakaowy jest niesamowicie puszysty i szybki w przygotowaniu. Czas pieczenia to zaledwie 20 minut. Masa przygotowana na bazie śmietanki kremówki, mascarpone(...)galaretki jest bardzo delikatna i puszysta, niczym chmurka. Idealnie pasuje do kakaowego biszkopta. Do przygotowania ciasta wybrałam galaretkę truskawkową i agrestową. Możecie wybrać inne ulubione smaki, jednak wydaje mi się, że te pasują do siebie idealnie. Ciasto sułtana to idealny wypiek na święta, a także każdą inną nadarzającą się okazję w ciągu roku. Sprawdzi się na domowe przyjęcia, rodzinne spotkania

Przepiski.pl
Makowiec z bezą na spodzie. 63

Makowiec z bezą na spodzie. Jestem wielką fanką makowców. To ciasto jest idealnie wypełnione nadzieniem makowym , z delikatną i chrupiąca bezą . Myślę, że to ciasto z makiem jest piękne w swojej prostocie: bez lukru i glazury , tylko z delikatna bezą . To ciasto jest wszystkim dla miłośników maku i bezy. Naprawdę pyszne ciasto , którym będziesz się cieszyć wszystkimi zmysłami. Idealny makowiec(...)bezą na Święta Bożego Narodzenia. Mak jest wspaniałym dodatkiem do ciast, deserów, ale także produkuje się z niego leki uspokajające. Mak jest źródłem cennych wartości odżywczych. Mak powinny jeść osoby cierpiące na osteoporozę. Obniża poziom cholesterolu we krwi. Wspomaga pracę serca i zapobiega zmianom miażdżycowym. Wzmacnia odporność organizmu. Wskazany jest dla osób, które borykają się z zaparciami. Bardzo dobrze działa

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto łaciate 88

Lubicie szybkie i smaczne wypieki? Ciasto łaciate to bardzo puszyste i kolorowe ciasto, które musicie wypróbować! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto łaciate to jedno z najsmaczniejszych ciast, jakie znam. Sam przepis na ciasto łaciate jest naprawdę prosty. Do jego przygotowania potrzeba kilku prostych składników, które większość z Was posiada w swojej kuchni. Wypiek ten wygląda bardzo ciekawie, ponieważ biszkopt jest dwukolorowy(...)inaczej mówiąc łaciaty. Wszystko dzięki naprzemiennie układamy masom biszkoptowym. Dodatkowo ciasto przełożone jest masą serową. Całość smakuje naprawdę świetnie. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! Poniżej zaprezentuję Wam szybki i łatwy przepis na pyszne ciasto łaciate. Idealne na każdą okazję, a także do popołudniowej kawki. Smacznego! PRZEPIS NA CIASTO ŁACIATE Składniki BISZKOPT JASNY 15 dag mąki ziemniaczanej 5 dag mąki

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania