Dżem (mus) morelowy.

Dżem (mus) morelowy.

Dżem (mus) morelowy.

Dzisiaj przepis na pyszny dżem morelowy. Morele są bardzo bogate są w potas, żelazo, wapń, fosfor, witaminy PP, B i C oraz błonnik. Ich jedzenie poprawia trawienie i zapobiega anemii. Dlatego warto przygotować w sezonie chociaż kilka słoiczków tego przysmaku. Zimą wykorzystacie go do kanapek, naleśników, ciast, placuszków. Dżem morelowy możecie przygotować w formie musu. Ja właśnie tak robię ponieważ w przypadku moreli wolę taką konsystencję. Morele po ugotowaniu od razu możecie przelać do słoiczków, zostawiając... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co lubię - gotuję i polecam

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.