CHLEB RAZOWO -ORKISZOWY

CHLEB RAZOWO -ORKISZOWY

CHLEB RAZOWO -ORKISZOWY

Dzień przed pieczeniem chleba przygotuj: 3/4 szklanki mąki luksusowej (typ 550) 1/3 szklanki mąki  orkiszowej 2/3 szklanki wody 3 łyżki aktywnego zakwasu pszennego Wszystkie składniki mieszamy  w naczyniu. Owijamy szczelnie folią spożywczą i pozostawiamy  w ciepłym miejscu na całą noc.                                                                          &nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, mąka orkiszowa, kanapka, pieczywo, kanapki, chleb na zakwasie, chleb mieszany, chleb razowy, ciasto orkiszowe

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.