Domowy paprykarz szczeciński

Domowy paprykarz szczeciński

Domowy paprykarz szczeciński

Zdecydowałam się zrobić domowy paprykarz szczeciński. Gdy ów przysmak zaczęto produkować, konserwa zawierała 40-50% ryby. Potem jak to w PRL – ważniejsza od jakości stała się ilość, a paprykarz szczeciński, który cieszył smakiem Polaków, zaczął być podrabiany i stał się synonimem taniego, kiepskiego jedzenia. Dziś wiele osób z rozrzewnieniem wspomina smak paprykarza z czasów jego świetności. W tej chwili jest to produkt regionalny i chroniony, więc jego jakość na pewno poprawiła się. Jednak nie ma jak to domow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, mielone, ryba, ryż, tarta, marchewka, papryka, pstrag, jak zrobic pstrąga, ogórki, pieczywo, śniadanie, ogórki konserwowe, kanapka, zupa pomidorowa, makrela, śniadania, kanapki, makrela wędzona, przystawki, domowe pieczywo, gotowana marchewka, tarta na słodko, ketchup pomidorowy

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.