Alternatywa dla tradycyjnego ketchupu z pomidorów :) Do własnoręcznego wyrobu ketchupu z cukinii przekonała mnie kulinarna bratnia dusza: Agnieszka . Nie mogłam oprzeć się jej zachwytom nad produktem końcowym i postanowiłam zmierzyć się z tym przetworem osobiście :) Bazowy p rzepis zapożyczyłam właśnie od Agnieszki , z drobnymi modyfikacjami w wykonaniu i dodatku przypraw. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Zapach podczas robienia był fenomenalny, a smak wprost wyborny! Ketchup z cukinii rzeczywi... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Zdecydowałam się całkiem niedawno na założenie bloga kulinarnego: ---http://grunttoprzepis.blogspot.com/---
Jego zamysłem jest prowadzenie swoistego wirtualnego notatnika kulinarnego, składającego się TYLKO ze sprawdzonych przepisów na potrawy, które ZAWSZE wychodzą i ZAWSZE rewelacyjnie smakują.
Wcześniej służył mi ku temu zwykły notes z przepisami :) – ale ostatnio coraz częściej zaczyna mi brakować w nim wolnych kartek. Stąd przerzucenie się na wirtualne uwiecznianie dla potomności moich ulubionych przepisów i potraw ;)
Moje motto: gotowanie banalnie proste!
Sprawdź mnie!