Przepis na : śniadanie
Co zrobić z bułkami , których chrupiąca świeżość już minęła? Pieczywa nie wyrzucam bo takie mam zasady. Kiedy kupię czy upiekę go za dużo i wiem, że na kanapki już nie bardzo się nadaje to kombinuję jak je spożytkować daniach gdzie można dać mu drugie życie. Bułki to nie taki problem bo można je po prostu ususzyć i zemleć, ale można też przygotować z nich pyszne śniadanie na gorąco . I w takiej postaci bardzo nam smakują więc chyba czasami celowo robię tak żeby właśnie chwilowo było za dużo bułek w domu. A... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.