Przepis na : obiad
Dlaczego nie :) jeżeli nie ma w domu śliwek, to są rodzynki. Schab upiekłem w piątek do chleba, ale plany domowe się zmieniły i wyszedł w sobotę na obiad. Ładny kawałek schabu około 1,5 kg nacieramy solą, przyprawami i czosnkiem z olejem 1/2 szkl. Robimy w środku dziurę nożem i faszerujemy. Tak przygotowany w naczyniu wkładamy do pieca. Pieczemy 2 h / 185 st.C. Po wystudzeniu kroimy w plastry i dodajemy do kanapek. Ja pokroiłem schab na porcje obiadowe i dodałem włoszczyznę. Wstawiłem na 40 min ... czytaj dalej...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...