Uwielbiamy jajka. Mogłybyśmy je jeść w każdej ilości i formie :) A jedną z naszych ulubionych form spożywania jajek jest pasta jajeczna. Ze szczypiorkiem i świeżą bagietką po prostu pychotka! Nigdy nie możemy się jej oprzeć i zjadamy całą od razu :) Składniki: 2 jajka łyżka majonezu pół pęczka szczypiorku sól,pieprz Jajka gotujemy na twardo. Następnie rozgniatamy widelcem na masę oraz dodajemy majonez. Doprawiamy według uznania solą i pieprzem. My zazwyczaj pieprz omijamy i dodajemy tylko niewielką ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...