Czekowiśnia na zimę i "Kochając pana Danielsa"

Czekowiśnia na zimę i

Czekowiśnia na zimę i "Kochając pana Danielsa"

Wczoraj (7 lipca) obchodzony był światowy Dzień Czekolady. Z tej okazji przygotowałam dla Was przepis na czekowiśnię - powidła wiśniowe z dodatkiem kakao. Zawierają wyłącznie 3 składniki i z powodzeniem zastąpią popularny krem, którym niektórzy rano smarują pieczywo. Wiśni w tym roku dostatek, więc można z nich przygotować prawdziwe i naturalne cuda 😊 Składniki (na 11 słoiczków o pojemności 210 ml): 3,5 kg wydrylowanych wiśni 3 czubate łyżeczki kakao 0,5 kg cukru Wiśnie umieścić w wysokim garnku o grubym dnie. P... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.