Golonka faszerowana mięsem mielonym (pieczona w rękawie)

Golonka faszerowana mięsem mielonym (pieczona w rękawie)

Golonka faszerowana mięsem mielonym (pieczona w rękawie)

Przepis na : obiad

Tak przygotowana golonka, wbrew pozorom - jest bardzo prosta w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się jako propozycja na obiad - lub po ostudzeniu - na kanapkę. 1 duża golonka (około 1 kg bez kości) Farsz: 250g mięsa mielonego 1/2 suchej bułki namoczonej w mleku  1 łyżka bułki tartej 1 jajko 2-3 ząbki czosnku  przyprawy wg gustu Dodatkowo: 1 marchewka 1 cebula 1 łyżka musztardy   Solanka: 2-3 litry wody 4 łyżki soli 2 ząbki czosnku 2 listki laurowe Golonkę (bez kości) włożyć do solanki i pozosta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.