Dziś pierwszy dzień astronomicznej wiosny 😊🌱🌷🌹 W mojej głowie rządzi ona od tygodnia i być może dlatego przypomniałam sobie modne przed dziewięcioma laty bułki formowane w ptaszki. Przepisy obiegające internet wtedy dotyczyły bułeczek słodkich. Mnie bardziej interesują bułki wytrawne, które można podać do zupy lub na kanapki, lub mogą być samodzielną wytrawną przekąską. Dlatego poniższy przepis zawiera tamtą metodę uformowania bułek i moją recepturę na ciasto. Przy okazji wypróbowywałam bułeczki, które chc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)